Vi må spise mye mindre kjøtt i Norge, mener ekspertgruppe. Slikt blir det bråk av. Og hvorfor fortsetter vi å shoppe selv om alt blir dyrere?

En nordisk ekspertgruppe mener vi bør spise mye mindre rødt kjøtt, og setter grensen på at 350 gram er nok i uka. Kjøttmafiaen, senterpartister og bondelagene er bare noen som mener forslaget er helt latterlig.

Men er det så ille? Er det ikke verre at vi har en landbruksminister som mener en middag uten kjøtt, ikke er middag.

I ukas Omadressert tar vi debatten, og én i studio har selv kjent på kroppen kommentarene fra kjøttelskerne.

Statsminister Jonas Gahr Støre har vært på påskeferie. Og selvfølgelig ble det bråk da han la ut bildet av det sosiale medier. Kan egentlig Støre gjøre noe om helst uten at det blir debatt? Neppe, og slik vil det nok minst være til dyrtida er over.

Terje Eidsvåg gir oss en anbefaling som får Siv Sandvik til å bli nostalgisk våryr.

HØR podkasten Omadressert ved å klikke på bildet i toppen eller der du vanligvis hører podkast (iTunes, Spotify eller Podkaster-appen på Iphone). Tidligere episoder hører du HER.

Omadressert med Siv Sandvik, Roy Tommy Bråten og Terje Eidsvåg (t.h.) Foto: Espen Bakken