Som småbarnsmor vet jeg at det er dyrt å ha barn. Klær som fort blir for små, leker, sykkel, ski, og mye mer. Forleden dag kom barnehageregningen på 5800 kroner for tvillingene i barnehagen. Regningen på 5800 kr for to barn er nok en av de laveste blant barnehagene i Trondheim. Prisen på barnehagetilbudet er i utgangspunktet likt i de kommunale barnehagene, men matpengene varierer mye.

Hvilken nærbarnehage du har skal ikke avgjøre hva du betaler. Enkelte barnehager tar 350 kr i matpenger per barn i måneden, mens andre barnehager tar 800 kr. Forskjellene kan få store konsekvenser for barnefamiliene. Der vi får en regning på 5800 kr for to barn, får noen en regning på 6700 kr.

Torsdag 31. august inviterer Studentersamfundet og Adressa til valgdebatt & politisk nachspiel. Les mer her!

Jeg er bekymret for om dette fører til at noen står utenfor tilbudet. Kommunedirektøren har svart at kommunen ikke kjenner til om noen står utenfor mattilbudet på bakgrunn av pris, men at det ikke kan utelukkes. Matpenger skal gå til selvkost, foreldrene får ikke moderasjon.

Barnehager har ulikt mattilbud, noen barnehager serverer alle måltider i barnehagen, andre serverer varmmat, noen barnehager har egen kokk. Det fører til stor prisforskjell på mattilbudet. Dette rammer de som har minst og de med flere barn i barnehagen hardest.

SV vil at mat skal være inkludert i maksprisen for barnehage slik at alle barn har råd til å gå på sin nærbarnehage.

Jeg skal betale regningen på 5800 kr. Jeg er glad for at nærbarnehagen til tvillingene ikke er dyrest i byen. Nå har SV bedt om en oversikt over mattilbudet i de kommunale barnehagene, dette er en viktig sak å følge opp. I krisetid der alt blir dyrere, bør barnehagene forsøke å holde et lavt kostnadsnivå.

SV tar kampen mot forskjellene. Vi vet at barnehage koster, og derfor tok vi kampen og fikk gjennomslag for å redusere maksprisen i barnehage i statsbudsjettet for 2023. Nå er tiden inne for å redusere regningen på mat. Uten mat og drikke duger barnehagebarna ikke.

Hva mener du? Slik skriver du for Adresseavisen Midtnorsk debatt!