Gründerpris til Stokkøya Sjøsenter

Gründerne bak Stokkøya Sjøsenter har fått Norges Vels pris for å ha utviklet stedet til et av Norges beste reisemål. - Sjøl er jeg et kreativt kaos, smiler Roar Svenning.

Strandbaren har vært en del av Stokkøya Sjøsenter siden oppstarten i 2005.  Foto: THOMAS GOISQUE

Saken oppdateres.

Det er Roar Svenning, Torild Langklopp og Ingrid Langklopp som får prisen for  for å ha bygget opp sjøsenteret som ligger på Stokkøya i Åfjord.

- Stokkøya Sjøsenter, og gründerne bak denne satsingen, er sjeldent verdige vinnere av Norges Vels gründerpris.  Vi har latt oss imponere av kreativiteten bak, og omfanget av, hele konseptet, sier Øyvind Ørbeck Sørheim, administrerende direktør i Norges Vel i en pressemelding.

- Det er utrolig hyggelig at noen ser hva man holder på med og setter pris på det. Noen har laget en metafor på det å være gründer: Det er som et isfjell. Ti prosent av det du ser er opparbeidet suksess, mens resten er forsakelser, krangler, bekymringer og nattevåk. Dette livet er ikke spesielt glamorøst, derfor er det ekstra artig å motta en slik pris, sier Roar Svenning til Adresseavisen fra vinterferie på sætra i Gisnadalen.

LES OGSÅ: Her finner du det moderne bygdeliv

- Fosen på kartet

Gründerne roses også for å være en motor for annet næringsliv og bosetting i området.

Juryen har lagt vekt på at Svenning/Langklopp har tatt utgangspunkt i naturen på stedet, samt deres bruk av lokale råvarer.

- Ved den nyskapende arkitekturen, energiøkonomisering og gode natur-, mat- og kulturopplevelser har de lykkes med å sette både Fosen og Stokkøya på kartet i Norge og internasjonalt, sier Ørbeck Sørheim.

LES OGSÅ: Stokkøya Sjøsenter blant Europas 100 beste hoteller

Kreativt kaos

Roar Svenning overtok hjemgården Troningen i 2000, og har siden den gang utviklet Stokkøya Sjøsenter som i dag består av campingplass, småbåthavn, sjøhus, leiligheter, SUB-hus (sove under bakken), strandbar og konferansebygg.

- Hva er nøkkelen til suksessen?

- Ja, si det. Vi synes jo det er veldig artig å holde på, og klarer ikke å slutte. Det er både en diagnose og lidelse. Dessuten er det en stor fordel av vi tre har ulik kompetanse. Torild og Ingrid er strukturerte og holder orden på drift og økonomi. Sjøl er jeg et kreativt kaos, fastslår Stokkøya-gründeren.

LES OGSÅ: Reiselivspris til Stokkøya

Sølvmedalje

Mangel på boliger har vært en stor utfordring for nyetablering og videre bosetting på Stokkøya, og dette har gründerne søkt å løse ved å utvikle Bygda 2.0. og Bygdeboksen.
- Her har de utviklet et svært spennende og fremtidsrettet landsbykonsept som skal gjøre bygda til et attraktivt bosted, sier Ørbeck Sørheim i Norges Vel i pressemeldingen, som understreker at Svenning/Langklopp får prisen i konkurranse med svært mange andre gode kandidater.

LES OGSÅ: Fra Bygda 1.0 til versjon 2.0

Gründerprisen ble etablert i 1893 for å oppmuntre til nyskaping og igangsetting og består av en sølvmedalje.
LES OGSÅ: Stokkøya er CNNs favoritt

På forsiden nå