Beboerne ved asylmottaket fikk julegave fra sportskjede

Hyggelig overraskelse til beboerne ved Sandmoen asylmottak fredag. Alle fikk et gavekort fra en sportskjede.

De 234 beboerne ved Sandmoen asylmottak fikk hvert sitt gavekort på 500 kroner fra G-Max på Tiller i julegave. 

Saken oppdateres.

De 234 beboerne ved Sandmoen asylmottak fikk hvert sitt gavekort på 500 kroner fra G-Max på Tiller i julegave. Gavene er allerede delt ut, og beboerne ble kjempeglade, forteller Shariar Jalili, mottaksleder ved Trondheim mottakssenter.

Les også: Ber Trondheim ta imot 167 flyktninger neste år

Stor betydning

- Dette betyr så mye for dem. Ingen av dem har særlig mye å rutte med fra før, sier Jalili, som fikk gleden av å dele ut gavekortene allerede fredag før julaften. Han tror mange vil vente med å benytte seg av gavekortet til salget starter i januar. Sportskjeden har besluttet å gi et gavekort på kroner 500 til alle som bor på et av de ni asylmottakene i regi av Hero, Norges største driftsoperatør for asylmottak.

G-Max-kjeden har tradisjon for å gi julegaver til veldedige formål, og det er ledelsen i Gresvig-konsernet som velger hvem de skal tilgodese.

- Det var stor glede blant beboerne da vi overrakte gavekortene, og det ble nok en liten redning for mange med tanke på muligheten til å kunne handle julegaver for gavekortet, sier Håkon Forbregd Riise, assisterende varehussjef ved G-Max på Tiller i Trondheim.

LES OGSÅ: UDI fastholder sikkerhetsvurdering i Afghanistan og Kabul

Prioriterer barna

- Noen har nok handlet allerede, men jeg tipper at de fleste venter til det blir salg. Det er ikke ofte det vanker slike gaver, men vi får en del fra Redd Barna og Røde Kors. Dette er gjerne gaver til barna, sier Jalili.

- Hvordan markeres julen ved asylmottakene?

- Det varierer veldig. En del muslimer feirer ikke jul, men det foregår gjerne en del arrangement i eksterne hus. Vi har juletrefester både før og etter jul, og arrangerte en kulturfest i midten av desember, men på selve julaften har vi ingen spesielle tiltak, sier Jalili. Han tilføyer at mange treffes på mottaket og samles i fellesrommene.

LES OGSÅ: Trondheim ønsker SOS-barneby-modell til de yngste flyktningbarna

På forsiden nå