Bjørnstad reagerer kraftig på kommunaldirektør Einar Aasved Hansens uttalelser om at superbussprosjektet tar så store kommunale ressurser at det bety nedprioritering av andre oppgaver i tre til seks år.

Som tidligere medlem i utdanningskomiteen på Stortinget har Bjørnstad fulgt campussaken nøye.

- Kommunen har garantert

- Fylkeskommunen og Trondheim kommune har garantert for hurtig saksbehandling og velvilje for campus. Dette la regjeringen til grunn da den besluttet at det var riktig å samle campus i Trondheim. Hvis noe kommer i veien for det, er det ekstremt uheldig, sier Bjørnstad.

Han mener det nå er viktig at ordfører og fylkesordfører beroliger NTNU og Kunnskapsdepartementet.

Advarer mot kjepper i hjulene

- Vi kan ikke stoppe utviklingen av campus som skal gjøre Norges største universitet enda bedre. Trondheim kommune og fylkeskommunen har hatt sine feider med regjeringen før. Det er ikke lenge siden man ikke ville undertegne bymiljøavtalen. Hvis man begynner på den samme måten med campus, tror jeg ikke regjeringens velvilje vil vare. Jeg vet det finnes mange universiteter og høgskoler som ønsker disse pengene til sine prosjekter. Hvis kommunen ikke prioriterer campus aller øverst, tror jeg disse pengene fort kan havne andre steder, sier Sivert Bjørnstad.