På Bogøyvær, et av småsamfunnene i øyrekka utenfor Frøya, får man ikke kjøpt brød, melk eller tannbørste. Men fersk bacalao, tørrfisk, og det meste som kan stilne tørsten etter båtreisen fra fastlandet har de rikelig av.

Pubeier på Supen Pub, Torleif Skatvold, forsikrer at det ikke bare er de rundt 15 fastboende som sørger for omsetningen.

- Når sommerværet har vært som i år kommer det folk fra hele regionen, understreker Torleif.

Familiebedrift

Torleif er ekte bogøyværing, og har drevet puben siden 2007. Selv om han på papiret har adresse i Trondheim, legger han ikke skjul på at det er Bogøya som er hjemme.

- Ifølge kjerringa har jeg over 300 døgn her ute. Hun har kanskje rett i det. Det har vel kanskje blitt nærmere 320 på det meste.

Han er ikke alene bak tappekranene. Når sommergjestene gjør storinnrykk kan det være opp til syv med Skatvold til etternavn som bidrar til å få servert mat og drikke til alle.

Broren Georg «Goggen» og mora Sonja er blant de gode medhjelperne. Mora er stolt over det sønnen har fått til på øya.

- Skolen, posthuset og butikken er jo nedlagt. Det er fint at han har fått til en ordentlig pub.

Både hun og sønnene er klare på at det ikke hadde blitt noe av puben uten mor.

- Det er jo jeg som er opphavet til dem begge. Uten meg hadde verken de eller puben vært her, konstaterer Sonja.

Stinn brakke

Forrige helg satte Supen besøksrekord. Ifølge Torleif fikk han solgt over 400 porsjoner fish and chips, da rundt 600 mennesker tok turen forbi Bogøya for å lade opp til festlighetene på Frøyafestivalen.

- Det var nok båter her til at du kunne gå tørrskodd over sundet, konstaterer en fornøyd pubeier, og viser til sundet mellom Bogøya og naboen Smaløya.

Rekordår

Torleif er klar på hva det er han tror trekker gjestene av fastlandet og ut til puben.

- Jeg tror mange legger igjen problemene og stresset sitt på fastlandet, og slapper litt mer av når de komme ut hit.

T-skjortene både brødrene og mora jobber i hinter til at problemer og stress ikke er det eneste som kan legges igjen på fastlandet. Slagordet til Supen er «puben lav og behagelig moral», uten at noen av innehaverne går nærmere inn på hva det innebærer.

Selv om det fortsatt er lenge igjen av sesongen, har Torleif god tro på at det går mot et rekordår på Supen. Han er klar på at han må takke været for mye av sommerens omsetning.

- Vi er fryktelig avhengige av været her ute, understreker pubeieren. Han legger ikke skjul på at det er vanskelig å planlegge når omsetningen er så væravhengig.

- Det er vanskelig å planlegge, og det er alltid noe å bekymre seg over når man driver et sted som dette. Hvis jeg våkner en morgen uten å bekymre meg, så blir jeg bekymret av det også, smiler pubeieren.

Pubeier Torleif Skatvold slår av en prat med stamkundene Rolf Torleif Skatvold og Eva Karlson. Foto: Marthe Amanda Vannebo
Adresseavisen har besøkt Supen Pub på Bogøyvær utenfor Frøya. Foto: Marthe Amanda Vannebo
Familien Aune, som har hytte på Frøya, mener minst fire-fem besøk på Supen hører sommeren til. Foto: Marthe Amanda Vannebo
- Det hadde ikke blitt noe av verken guttene eller puben uten meg, konstaterer Sonja Skatvold. Her sammen med eldstesønnen Georg. Foto: Marthe Amanda Vannebo
Foto: Marthe Amanda Vannebo
Sonja kom til Bogøyvær i 1959. Bildet viser øya i 1902. - Det var fem-seks barn i hvert eneste hus den gang, sier hun. Nå er det bare to barne familier igjen på øya. Foto: Marthe Amanda Vannebo