Flere kilder bekrefter dette overfor Adresseavisen.

Heller ikke hos sine egne hadde Sandberg støtte til slutt. På vegne av fylkeslaget i Trøndelag skal en sentral tillitsvalgt gitt partiet sentralt beskjed om at nok var nok. Generalsekretær i Frp Fredrik Färber skal ifølge Adresseavisens kilder ha svart på henvendelsen at de var klar over situasjonen, og at det ble jobbet med saken. Dette ble tolket lokalt som en bekreftelse på at Per Sandberg kom til å gå av. Og mandag formiddag ble det klart at Sandberg måtte gå. Per Sandberg selv opplyste på pressekonferansen med statsministeren at han selv ba om å få gå av allerede tidlig i forrige uke.

Trekker seg som fiskeriminister og nestleder

Ingen i Frp i Trøndelag vil offentlig bekrefte at de gjorde en slik henvendelse før helga.

Fylkesleder Anita Gilde sier imidlertid at det er en trist avgjørelse som er tatt, men at den er riktig.

- Det Per gjør nå, er det eneste ansvarlige å gjøre. Det står respekt av det, det betyr at han setter partiet foran seg selv, sier Gilde.

Hun forteller at saken har ført til et enormt trykk fra grasrota, og at pågangen på alle tillitsvalgte har vært svært stor.

Les om Salmar-grunder Witzøe som mener Per Sandberg har gjort en god jobb

Uheldig å ikke skille

Hun sier at hun tidlig så at denne saken ikke kom til å gå over.

- Dette var en annen type sak enn Sylvi Listhaug-avgangen. Denne gangen er alle enige om dette var det eneste riktige og ansvarlige. Men det er trist. Grasrota har vært veldig glad i Per. Han har gjort en kjempejobb som fiskeriminister, understreker Gilde.

- Hvordan reagerer du på innholdet i det som har skjedd i saken?

- Vi har regler og retningslinjer og at det ikke ble varslet om denne turen, var kjempedumt. At det var en bevisst valg gjør det mer alvorlig, og det er trist at det er en bakenforliggende konflikt med ekskona, som skal være årsaken. Det er uheldig for partiet når man ikke klarer å skille mellom privatliv og det profesjonelle.

- Er avgangen et tap for Trøndelag?

- Ja, Per har vært en sterk stemme for Trøndelag. Han har gjort en kjempejobb for partiet. Han har ofret mye fritid og familieliv. Men med hans erfaring, er jeg ikke redd for framtida til Per.

Sandaune rykker opp til fast plass

Gruppeleder i fylkestinget, Lill Harriet Sandaune, er enig i at avgangen er trist. Sandberg går av også som første nestleder, og det betyr at Sandaune rykker opp til fast plass i sentralstyret.

foto
Lill Harriet Sandaune er fylkestingstopp for Frp i Trøndelag. Nå rykker hun opp til sentralstyret, et opprykk med bismak, sier hun.

- Opprykket har en bismak. Men slik måtte det bli nå. Det som skjer er riktig, men det er tøft. Jeg kjenner mennesket Per Sandberg og er bekymret for han nå, sier Lill Harriet Sandaune.

- Får vondt inni meg

- Hva tenker du om at han går av på en slik måte?

- Jeg får vondt inni meg av at det skulle avsluttes på en slik måte. Han har vært en veldig viktig brikke i partiet. Han har aldri vært A4, han har aldri vært kjedelig. Han har turt å gå utenfor boksen.

LES det store intervjuet med kjæresteparet Sandberg og Letnes

- Hvem skal bli den nye Per Sandberg?

- Det vet jeg ikke nå.

- Er du en kandidat, kanskje?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg mangler hans lange erfaring. Men jeg føler meg godt rustet til å representere Trøndelags interesser i sentralstyret.