- Det var for ille å si nei når han kunne holde en ekstra konsert i Trondheim. Det var så mange som ikke fikk billetter til fredagens konsert. Når vi flyttet bryllupsfesten til et annet sted, så blir det nok en konsert lørdag. Vi kunne ikke si nei til det, sier Anette og Jørgen.

Flyttet for Åge i år

90 gjester var invitert til Sverresborg 2. juli neste år. Men så ringte Stein Vanebo i Trondheim Concerts. Han hadde fått muligheten til å booke en ekstrakonsert med Elton John lørdag 2. juli – i tillegg til den utsolgte konserten fredag 1. juli. Problemet var imidlertid at Sverresborg folkemuseum var bortleid til bryllup 2. juli neste år. Men Anette og Jørgen var villige til å flytte festen til et annet sted i byen. Dermed blir det bryllup lørdag, og konsert med Elton John på fredag for det unge paret.

- I sommer, da Åge Aleksandersen holdt konsert på Sverresborg – hadde vi også booket lokalene for å gifte oss. Men vi fikk forespørsel om vi kunne utsette til juli neste år. Vi sa ja, men måtte tenke oss om da det kom nok en forespørsel om å flytte bryllupet. Men pappa er blodfan av Elton John, og det er tusenvis av mennesker som ikke fikk billetter til den første konserten. Vi kunne ikke si nei, sier Anette.

Et spesielt sted

Sverresborg folkemuseum er et spesielt sted for Anette Thommesen og Jørgen Ottesen. Det var der de møttes, og det var der Jørgen gikk ned på kne for å fri til Anette. Derfor ville de ha bryllupet der også. Til tross for Elton John-konsert på kvelden blir det likevel vielse i kapellet på Sverresborg.

- Nå må vi ut på byen for å finne et egnet sted til festen 2. juli. Det tror jeg skal gå greit, sier de to.

Ville ikke presse

Konsertarrangør Stein Vanebo er svært tilfreds med at Anette og Jørgen var villige til å flytte festen, men understreker at det ikke lå noe press bak spørsmålet om å avstå fra festlokalene på folkemuseet denne kvelden.

- Den første konserten ble utsolgt absurd fort, og da det dukket opp en mulighet til konsert lørdag kveld også, så måtte vi bare spørre. Jeg visste at de allerede hadde flyttet bryllupet på grunn av Åge-konserten, så jeg understreket at dette var helt opp til dem. De tok et døgn betenkningstid og lørdag ringte de meg for å si at de sa ja, sier Vanebo.

Som plaster på såret er Anette og Jørgen invitert på konsert med Elton John kvelden før bryllupet. De får dekket alle omkostninger med å flytte festen og konsertarrangøren spanderer overnatting på bryllupssuiten på et av byens hoteller.

- Blir det mulighet til et møte med Sir Elton John også som takk for hjelpen?

- Det vet vi ikke, men Elton John og hans folk kjenner til denne historien. Jeg ser ikke bort fra at noe kan skje på fredag, Elton John er en trivelig type. I alle fall må vi høre om han kan spille låta «Kiss The Bride», sier Stein Vanebo.