Mevassvik ble valgt til leder av Norges største Ap-lag, Trøndelag Ap, fredag. Men dette er bare midlertidig, en erstatning for Karianne Tung, som ikke kunne fortsette på grunn av ny jobb. Først i april skal den nye, faste lederen velges. Mevassvik gjør det allerede nå klart overfor Adresseavisen at hun ønsker vervet permanent.

- Nå skal det nedsettes valgkomite og det skal gjennomføres en god prosess. Jeg har stor respekt for partidemokratiet. Men jeg ønsker veldig å være kandidat til vervet, sier Anne Marit Mevassvik til Adresseavisen.

Motstand i Trondheim

Det har til dels vært stor motstand mot Mevassviks kandidatur i det store trondheimspartiet. Argumentet mot henne har vært at hun også er gruppeleder i fylkestinget, og at maktkonsentrasjonen vil bli for stor. Da Adresseavisen besøkte partiet på årsmøtet på Hell i helga, var denne motstanden ikke like klart uttrykt lenger, selv om argumentet fortsatt høres. Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, har vært ønsket fra flere i trondheimspartiet, men etter det avisen forstår, ønsker ikke Bjørnbet å stille som fylkesleder. Trondheims-partiet har ingen åpenbare sterke kandidater som er villig til å stille mot Mevassvik. Støtten til Mevassvik fra det som har vært Nord-Trøndelag er stor. Med i Mevassviks heiagjeng er også fylkesordfører Tore O. Sandvik.

- Formidabel leder

- Hun er en formidabel leder. Det fins ikke noe Sør- og Nord-Trøndelag lenger. Hun er flink både med personer og politikk. Jeg tror valgkomiteen kommer til å levere en god og samlende innstilling for Trøndelag Ap, sier Sandvik til Adresseavisen.

Den nye lederen vil representere Norges største Ap-lag i landsstyret. Det er derfor et svært viktig verv det står om i april. Leder av valgkomiteen er stortingsrepresentant, Ingvild Kjerkol, skal lede prosessen.

- Vi kommer nå til å be kommunepartiene om å sende inn forslag til kandidater. Vi skal velge ny leder, men ikke minst også et nytt fylkesstyre, for et helt nytt fylkesparti - nå landets største.

- Det har blitt argumentert for at den nye lederen ikke bør være en heltidsansatt politiker?

- Vi gjør våre vurderinger ut fra hver enkelt kandidat. Da vil vi se på personlig egnethet, god kjennskap til regionen og om vedkommende har tillit hos medlemmene. Dette vil være viktige kriterier.

- Mevassvik ønsker å stille. Er det gode sjanser for at det blir henne?

- Hun er en sterk kandidat, som har mange gode kvaliteter. Vi skal gjøre denne prosessen på en god måte, i tråd med de forventninger organisasjonen har når det skal velges en ny leder.

- Trond Giskes navn er også nevnt?

- Vi vil vurdere alle forslag, men Trond Giske er sykmeldt, så jeg synes ikke det er riktig å kommentere det nå.