I forbindelse med gjennomgangen av dagens eventueltsaker, opplyste ordfører Rita Ottervik at hun, på grunnlag av tirsdagens artikkel i Adresseavisen om metrobussutbyggingen, har bedt rådmannen om en redegjørelse.

- Planleggingen og byggingen kom for sent i gang

I Adresseavisen tirsdag uttalte direktør Janne Sollie i AtB at selskapet «er bekymret for framdriften» i metrobussutbyggingen. – Planleggingen og byggingen kom for sent i gang og har kommet kortere enn den burde ha vært to år før bussene begynner å gå, sa Sollie.

AtB-direktøren påpekte at «det er ingen tvil om at det er nødvendig med et taktskifte i byggingen. Det vil også være mulig fordi det vil bli lagt på flere ressurser på planleggingssiden. Vi tror derfor at framdriften kan forbedres. Nøyaktig hvor mye av strukturen som vil være i august 2019, vet vi ikke nå», sa Sollie.

- I metrobussakene som bystyret har behandlet, er det understreket veldig tydelig hva som må være på plass til åpningen i august 2019, og hva det haster mest med. Det er ingen tvil om hva som er premissene for infrastrukturen for metrobussen, sier Ottervik til Adresseavisen.

- Det viktigste er at bussene kommer fram

Ordføreren understreker at «det hele tiden har vært klart at ikke alt vil være på plass fra dag én, men at det skal være fullt mulig for bussene å kjøre». - I en overgangsperiode er det ikke sikkert alle holdeplassene vil være like gode som forutsatt eller at snøryddingen fungerer slik den var planlagt. Det viktigste er at bussene kommer fram, sier Ottervik.

- Deler du Sollies bekymring for framdriften i utbyggingen?

- Jeg har ikke de opplysningene Sollie bygger sin uttalelse på, og kan derfor ikke svare på det spørsmålet. Det er derfor jeg har bedt rådmannen om en redegjørelse, sier Ottervik.

Hun ønsker at redegjørelsen blir lagt fram i formannskapet innen to uker.

Ordføreren regner med at AtB «som sitter tett på prosessen i metrobussutbyggingen gjennom møtene i prosjektstyret», sørger for at ønskene om knutepunkter og holdeplasser blir imøtekommet.

- Er det noe som bryter med premissene i metrobussprosjektet, forutsetter jeg at vi blir orientert om det, sier ordføreren.

Sjekk ruter og holdeplasser i vårt nye superbusskart

Nettmøte om superbuss

TEMA: Interessert i metrobuss? Du finner enda flere saker her

Adresseavisen 8. august (Faksimile)
Klar tale: - I metrobussakene som bystyret har behandlet, er det understreket veldig tydelig hva som må være på plass til åpningen i august 2019, og hva det haster mest med. Det er ingen tvil om hva som er premissene for infrastrukturen for metrobussen, sier ordfører Rita Ottervik. Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen