Det var søndag 24. juni at politiet i Levanger rykket ut etter å ha fått melding om at en mann i 20-årene var påført hodeskader. Ikke lenge etter ble to menn i 20-årene pågrepet i Levanger sentrum - et stykke unna boligen hvor volden skjedde.

- Kunne ha endt som drapssak

Den fornærmede mannen i 20-årene ble påført livstruende skader og tilstanden hans var lenge kritisk og uavklart.

- Tilstanden var så alvorlig at saken kunne ha endt som drapssak, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor til Adresseavisen.

Kriminalteknikere jobbet ved åstedet i Levanger etter hendelsen.

Men tirsdag kom beskjeden om at voldsofferet ikke lenger er livstruende skadd. Den siste rapporten fra St. Olavs hospital opplyser at den alvorlige hodeskaden er stabil, men ikke livstruende lenger.

- Han er frakoblet respirator, sier etterforskningsleder Klevmo.

Nytt avhør

Voldsepisoden skjedde i den kommunale leiligheten til den ene av de to siktede mennene i 20-årene. Begge ble varetektsfengslet i tre uker av Sør-Trøndelag tingrett på grunn av bevisforspillelsesfare for vel to uker siden. De nekter straffskyld.

Mennene fikk brev- og besøksforbud i to uker av retten. Da denne perioden utløp tirsdag, ba politiet om ytterligere en uke med samme restriksjoner. Dette for at de to mennene ikke skal kunne kommunisere med hverandre.

Det er nå to uker siden de to mennene ble fengslet av Sør-Trøndelag tingrett. Her er politiadvokat Ellen Moksnes Andresen og advokat Torfinn Svanem som er den ene siktedes forsvarer.

I kjennelsen beslutter dommeren at brev- og besøksforbudet for begge kun utvides til torsdag denne uken. Da skal den ene siktede avhøres på nytt om saken.

Retten mener det er sentralt at de to siktede forut for dette tidspunkt ikke gis anledning til å kommunisere med hverandre - eventuelt via andre personer - om forløpet til den aktuelle hendelsen, ifølge rettsavgjørelsen.

Voldssiktelse skjerpet

Den ene av de siktede gikk med krykker da han ble pågrepet i Levanger. Han brukte også krykker da han gikk fra politiets bil og inn i rettssalen under fengslingsmøtet. Torfinn Svanem, som forsvarer mannen, har tidligere opplyst at klienten mener å ha handlet i selvforsvar da volden skjedde.

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett går det frem at siktelsen mot de fengslede mennene nylig ble skjerpet fra kroppsskade til grov kroppsskade.

Politiadvokat Kristin Andsnes ved Trøndelag politidistrikt opplyser at det er flere momenter som har ført til denne endringen:

- Dette er på bakgrunn av tilstanden til fornærmede. Det har også kommet frem at de to siktede skal ha begått dette i fellesskap, sier Andsnes, og legger til at bruken av en eventuell gjenstand ved utøvelse av volden også har spilt inn i vurderingen.