Opokus parti samarbeider med Ap i Trondheim, men heier på Høyres Ingrid Skjøtskift som har snudd i saken om storhall på Nidarø og som ønsker en ny vurdering av plasseringen av Jakobsli skole. Men varaordføreren tviler på at Høyre er tøff nok til virkelig å utfordre Arbeiderpartiet.

- Skjøtskifts utspill viser nye takter, men dette blir fort fagre ord. De tør ikke gå linja ut. Høyre kunne dannet et reelt flertall sammen med andre partier for å få andre løsninger, i stedet for bare å snakke om det. De fraskriver seg ansvaret når de stiller ulitimatum til Ap om å legge fra seg Øya-løsningen for å ta opp andre alternativ, og før eventuell behandling av Jakobsli skole forespeiles det at ufallet vil bli det samme, sier Hilde Opoku fra Miljøpartiet de Grønne.

Opoku mener Høyre kunne gjort trondheimspolitikken langt mer dynamisk og spennende.

-Lenge har de vært garantisten til Ap når samarbeidspartnerne sier nei.  Hvis partiet hadde unngått å støtte Ap i saker der Høyre trengs for å danne flertall, ville vi fått et annet sluttresultat i en del saker. Jeg tenker særlig på saker som angår jordvern og byutvikling, sier hun.

Frp også kritisk

En annen som ikke helt tror på Høyres utspill om Jakobsli skole, er Fremskrittspartiets kommunalråd og gruppeleder Elin Marie Andreassen.

- Høyres utspill oppfatter jeg ikke som annet enn rent populistisk. Fremskrittspartiet holder fast på at NTNU-tomta er det beste alternativet, ut ifra en totalvurdering i flere runder. Høyre signaliserer heller ikke at det fins noe bedre alternativ, men forsøker å score poeng på å ta en ny runde. I verste fall fører det til forsinkelse av både skoleutbyggingen og utviklingen av boligområdet på Overvik. Det er svært beklagelig, sier Andreassen.

Hun synes den politiske prosessen rundt valg av skoletomt har vært både ryddig og grundig. Kommunalråden mener Fylkemannens innsigelser ikke er grunn nok til å velge en tomt som ligger på regulert areal.

- Når vi velger å peke på en tomt det er innsigelser mot å omdisponere, så sier det seg selv at det ikke er fordi det er en lettvint løsning. Vi mener ganske enkelt at det er det beste valget. Det er dessuten et vesentlig poeng for oss at kommunen i størst mulig grad må tilrettelegge for at grunneiere får utvikle sin eiendom slik de ønsker. Boligbygging på Overvik og skole på NTNU-tomta er helt klart den beste løsningen også for å oppnå dette. I tillegg får skolen en god plassering i skolekretsen og blir liggende utenfor et langvarig anleggsområde i stedet for midt i, sier Elin Marie Andreassen.

Elin Marie Andreassen (Frp) kaller Høyres utspill om Jakobsli skole for populistisk. Foto: MARIANN DYBDAHL, Elin Marie Andreassen