PHILADELPHIA: Det har vært tidenes mest skitne valgkamp, og på begge sider frykter amerikanerne hva som kan komme til å skje etter at valget er over.

- Dersom Trump vinner aner jeg ikke hva som skjer med oss. Det er skremmende å tenke på at Andrew må vokse opp i et slikt land. Vi må bare håpe at de fire årene vil gå fort, og at Trump ikke klarer å ødelegge for mye.

Et splittet folk

Det sier Rosie Gnoffo. Hun og mannen Kevin Korpics har tatt med sønnen ut for å spise middag denne kvelden i Philadelphia. Andrew har tatt frem tegnesakene sine, mens mor og far bestiller middag.

- Det er så mye sinte mennesker der ute som støtter Trump og som næres av det hatet og bitterheten han sprer. Han har rakket ned på Hillary og på så mange ulike folkegrupper i dette landet. Det er skremmende å være vitne til et så delt folk som vi er nå. Det var mye bråk da Barack Obama ble valgt også, men dette er noe helt annet. Jeg er virkelig urolig for hva som kan skje om Trump blir president, men jeg er faktisk også urolig for hva som kan skje dersom han ikke blir det. De ekstreme Trump-tilhengerne er troende til litt av hvert dersom de taper. George W. Bush var ikke bra som president, men han er jo bare et lam i forhold til han de nå skal forsøke å gjøre til vår leder, sier Kevin.

Pengene avgjør

Rosie jobber som fysioterapeut mens Kevin arbeider for et selskap som arrangerer og planlegger store konferanser over hele verden. Femåringen Andrew har nettopp begynt på skolen. De heier alle på Hillary Clinton, men føler seg ikke sikker på at hun vil vinne selv om hun fortsatt leder på målingene så tett på valgdagen.

- Vårt politiske system er på mange måter ødelagt. Det handler så mye om penger. De som har råd til flest TV-reklamer vinner valget, det er mye som burde vært gjort med det. USA blir mer og mer politisk delt, du vokser opp i en republikansk familie og da stemmer du på den republikanske kandidaten hele livet. Og motsatt dersom du vokser opp i en demokratisk familie. Demokrater og republikanere omgås nesten ikke hverandre, de lever i adskilte deler av byen, sier Rosie Gnoffo.

Kvein og Rosie håper Hillary Clinton kan ordne opp i noe av dette, og at det forandrer USA til et land med mindre motsetninger, rasisme og fremmedhat.

- Clinton er ikke perfekt, hun har mye bagasje å ta med seg til Det hvite hus som gjør mange opprørte. Men hun har aldri sagt så stygge ting om folk som Donald Trum har gjort. Den mannen har virkelig ikke peiling på hva han driver med. Hillary vil sørge for dommere i Høyesterett som sikrer en bedre utvikling i årene som kommer, sier Kevin Korpics.

Tilbake til den gode tida

I en sliten bar på Penrose Hotel i utkanten av Philadelphia henger Thomas P. Somma og kjæresten Traci Fleming. De har tatt turen fra New Jersey for å kjøpe brukte sykler på en auksjon og kose seg denne helga. Deres oppfatning av USA, Clinton og Trump er så annerledes som den kan bli, sammenlignet med den lille familien vi møtte noen timer tidligere.

- Trump snakker for oss vanlige amerikanere. Han er en sann patriot som vil ta USA tilbake til den tiden da vi betydde noe i verden. Til den tiden da barna var høflige mot de voksne, da det var mindre kriminalitet i gatene og ærlige mennesker kunne klare seg selv. Vi har mistet så mye, men Trump kan gi oss dette tilbake, sier elektrikeren fra New Jersey.

Traci kunne ikke blitt mer enig, og gjentar anklagene mot Hillary som vi har hørt så mange ganger.

- Hun er en korrupt kjeltring som vil ødelegge dette landet. Hun forsøker å ta fra meg retten til å bære våpen og til å forsvare meg og kattene mine. Det finner vi oss ikke i, sier Traci.

Trump gir seg aldri

Nede i downtown Philadelphia har Francisco Cline parkert bilen. Han røyker på e-sigaretten sin og trommer på rattet mens han venter på at dama, Amanda, skal bli ferdig med å shoppe. Han er redd for hva som vil skje med USA etter dette valget.

- Trump er en tulling og en tikkende bombe som aldri vil gi opp, eller akseptere at han taper. Han vil stå på TV og fortsette å komme med anklager om at valget er fikset og at er korrupt. Han bryr seg ikke om sånne som oss. En slik fyr kan lett skape bråk og opptøyer i et land som er så splittet som vi er. Det skremmer meg å tenke på hva som kan skje, sier Francisco.

- Burde vært Bernie

Ben Brewer fra Virginia har tatt med ungene inn for en helg i Philly. De klatrer i trærne inne på campusen på Pennsylavia University. Ben sier det samme som mange amerikanere føler nå: Han er møkka lei av hele valgkampen.

- Jeg tror vi kommer til å se et splittet land i lang tid fremover. Jeg ville gjerne stemt på Bernie Sanders, men kommer til å stemme for Clinton. Uansett utfall av valget blir det fire år med politisk kaos og blokkeringer i kongressen. Det republikanske partiet kommer til å bli totalt ødelagt etter dette. Det har blitt så absurd at jeg er redd det vil bli vanskelig å komme tilbake til normalen igjen, sier Brewer.

Cathrine Gallager og Mike Mamiz er på date og besøker kunstmuseet i Philadelphia. De stemmer begge på Hillary, og tror på seier. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
På Pennsylvania University er det langt mellom de som stemmer på Donald Trump, mens Hillary-tilhengerne deler ut buttons og klistermerker. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
Lee Baluze trener på den lokale basketbanen i nabolaget. Han har ennå ikke bestemt seg om han kommer til å stemme på tirsdag. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
Thomas P. Sommo og kjæresten Traci Fleming er Trump-tilhengere. De er overbevist om at han er mannen som kan få USA tilbake til sin storhetstid igjen. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
Tv-reporter Vittoria Wodell i CBS Philadelphia har tro på at USA vil samles etter at valget er over, til tross for alt som har skjedd. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
Francisco Cline venter på dama Amanda Drummond. De støtter Hillary og er redd Trump-tilhengerne kan skape bråk dersom han taper valget. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
Tracey Downing gjør som mange amerikanere, han unnlater å stemme ved dette valget. - Uansett så blir det vanskelige tider for USA fremover, sier han. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
Ben Brewer hadde ønsket seg Bernie Sanders som landet neste president. Han tror det kommer til å bli kaos i USA etter valget, og er urolig for femtiden for sønnene Max og Nathan. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen