Tidligere denne uken fikk et flertall studenter svar på hvilken studieplass de er tildelt for høsten 2013.

Tidligere har adressa.no omtalt de mange studentene som søker bolig i Trondheim. Fra før er det kjent at samtlige studentboliger i byen er utleid, og at over 5000 står i studentboligkø.

- Jeg er ikke bekymret. Pågangen på studentboliger er nok et utslag av prisnivået på det private marked, og ikke av at det er flere studenter. Det er plass til alle, sier Tove Lill Karlsen, prosjektleder i StudiebyEN.

Sover du i telt? Eller bor du alternativt før semesterstart? Kontakt oss på webred@adresseavisen.no.

Overnattingsgaranti

Gjennom StudiebyEn får studenter uten bopel en plass å bo ved semesterstart.

- Vi har tak over hode-garanti, som sikrer et sted å bo for alle førsteårsstudenter uten bopel, sier Karlsen.

Dette er det ellevte året StudiebyEn tilbyr lavpristilbudet kalt «Tak over hodet», som gjelder førsteårsstudenter ved NTNU, Dronning Mauds Minne Høgskole, BI, Høgskolen i Sør-Trøndelag og jusstudenter ved Folkeuniversitetet.

- Vi holder til ved gamle Persaunet alders- og sykehjem, og tilbyr opptil to hundre soveplasser, sier Karlsen.

Midlertidig soveplass

Tross rekordstor pågang på studentboligene, frykter ikke Karlsen at studenter må flytte inn i telt og campingvogn til skolestart.

- Erfaringsmessig er det flere som søker studentbolig, og samtidig leter på det private marked. Vi har hatt opp mot to hundre studenter på det mest kaotiske, og vi har klart å holde garantien, sier Karlsen.

Målet er at studenter uten bopel skal ha en plass å bo, mens de søker bolig.

- Det er erfarne studenter som jobber i «Tak over hodet», som gir studentene råd til videre boligsøking. Vi vet at i løpet av fire til seks uker hos oss så har alle funnet seg bolig, sier Karlsen.

Tak over hodet åpner 8. august, og tilbyr midlertidig innlosjering frem til midten av september – det koster 125 kroner per natt.