Da en kontrollbil fra Statens vegvesen var ute og kjørte på E6 i Verdal torsdag formiddag reagerte de på kjøringen til føreren av et vogntog.

- Førereren kjørte svært agressivt. Han begynte å blinke med lysene når vi kjørte etter fartsgrensen. Føreren foretok så en hasardiøs forbikjøring av vår kontrollbil. Både vi og føreren av bilen som kom imot, måtte foreta kraftige nedbremsinger for at han skulle komme seg inn på sitt eget kjørefelt igjen, sier inspektør Steinar Vist i Statens vegvesen.

Laptop

Staten vegvesen stanset vogntoget på kontrollstasjonen på Verdal. Vist forteller at det ikke bare var kjøreadferden det var noe galt med.

- Da vi stanset vogntoget oppdaget vi at sjåføren kjørte med laptopen oppslått på dashbordet. Det tar oppmerksomheten bort fra kjøringen og hindrer sikten. Det er overhode ikke bra, sier Vist.

- Helt horribelt

Han reagerer kraftig på kjøringen.

- Det er helt horribelt, spesielt med tanke på at vogntoget kunne være lastet med opp til 50 tonn. Når andre biler må bremse ned for at han skal komme seg inn i sitt kjørefelt, så er det ikke hans skyld at det går bra. Slike førere må vi få luket ut av trafikken, sier inspektøren.

Statens vegvesen varslet politiet om føreren, og de inndro førerkortet hans. Mannen fikk også en bot.

Ikke nok hviletid

Ytterligere et vogntog ble stanset i Verdal torsdag. Føreren var tidligere stanset i Trondheim.

- Han fikk da et pålegg om å hvile i 24 timer før han kunne kjøre videre. Han overholdt ikke dette og ble stanset på Verdal. Da ble han fratatt førerkortet, sier Vist.