Hanne Gravås og familien satt på en kafé ca. 40 meter unna der en varebil kjørte inn i en folkemengde i handlegata La Rambla i Barcelona.

- Vi så ingen ting, men vi satt på en utekafé da politiet kom til stedet, sier hun til avisa på telefon.

- Vi ble jaget inn på kaféen, de lukket døra og gitrene ble slått ned, fortsetter hun.

Hun sier at de satt der en times tid. Gravås og familien bor på Tiller i Trondheim.  Det var like før klokka 18.00 at det ble meldt at en varebil hadde kjørt inn i en folkemengde i hovedgaten La Rambla i Barcelona. Minst 12 mennesker skal være drept og minst 80 har blitt behandlet på sykehus.

- Tror reaksjonen kommer senere

- Jeg kjenner at jeg har adrenalin i kroppen. Jeg tror nok reaksjonen på dette kommer senere, både for meg og barna, sier hun.

foto
Hanne Gravås og døtrene måtte sitte én time inne på en kafé mens de ventet på klarsignal fra politiet. Foto: Privat

- Det er fortsatt stor aktivitet her, vi ser flere helikoptere over oss, og det er ambulanser og politibiler over alt. Nå står vi i parallellgata til der det skjedde og lurer på hvordan vi skal komme oss ut av byen, sier hun.

Familien er i Barcelona på ferie, og har leid en leilighet utenfor byen sammen med en annen familie.

- Den andre familien vi er på ferie med, var vi selvfølgelig ikke sammen med da det skjedde, så nå må vi prøve å finne dem, sier hun.

Begynte å løpe

Vegard Aalmen fra Oppdal var på La Rambla med stesønnen sin da en folkemengde kom løpende mot dem.

- Vi så en haug med folk som begynte å løpe mot oss, bort fra gata, så vi gjorde det samme, sier han.

- Spring, her har det skjedd noe, sa jeg til stesønnen min, fortsetter han.

foto
Vegard Aalmen (t.v) og Odd Vidar Tørresdal var i handlegata La Rambla da en varebil kjørte inn i en folkemengde like før klokken 18 torsdag. Foto: Privat

Han anslår at de var ca. 100 meter unna der det skjedde. Han forteller at han ganske raskt skjønte at det måtte være et angrep med en bil.

- Siden vi ikke hørte noe høy lyd, tenkte jeg at det kunne være en bil som hadde kjørt inn på La Rambla. Vi har jo sett slike bilangrep i mediene tidligere, sier han.

Han og stesønnen sprang et lite stykke før de gikk inn på hotellet der en vennefamilie fra Trondheim bodde.

- Handlet på instinkt

- Jeg rakk ikke å være redd. Jeg handlet mer på instinkt, sier han.

- Jeg tenkte først og fremst på å komme meg i sikkerhet, og å få med meg stesønnen min vekk, fortsetter han.

Når avisa snakker med Aalmen, er han fortsatt inne på hotellet sammen med vennefamilien fra Trondheim.  Håvard Dahlen fra Trondheim sier at ingen får gå ut eller komme inn på hotellet.

- Vi ser fra vinduet at alt er stengt utenfor. Folk som går ute på gata blir fulgt av politiet. Vi hører helikoptre over oss, og ellers er det en del politibiler og ambulanser som kjører opp og ned i gata, sier han.