Den alvorlige hendelsen skjedde på en adresse i Skaun 15. juli i fjor i 05-tiden på natten. Den 35 år gamle mannen som avfyrte skuddet, ble i etterkant tiltalt for grov kroppsskade ved bruk av særlig farlig redskap samt uforsvarlig bruk av skytevåpen – nærmere bestemt luftgevær.

29. og 30. januar møtte mannen i Sør-Trøndelag tingrett hvor han erkjente straffskyld for uforsvarlig bruk av geværet og delvis skyld for kroppsskade.

Skjøt på blink

Opptakten til opptrinnet startet på kvelden 14. juli i fjor. Da var den tiltalte 35-åringen på et utested på Solsiden sammen med flere personer. Den fornærmede mannen i 40-årene var også på Solsiden, og var litt til og fra tiltalte og hans følge, går det frem av dommen.

Før tiltalte og hans venner deretter i 03.00-tiden dro til et nachspiel i Skaun, hadde 35-åringen drukket ti halvlitere og tre-fire whisky, fortalte han i retten. På nachspielet ble det i tillegg drukket mere. I løpet av natten fant tiltalte et luftgevær i boligen, og brukte våpenet til å skyte på blink på noen ølbokser ute på verandaen.

- Mye som taler for tiltalte var sjalu

Et par timer etter de andre, ankom også den fornærmede mannen til nachspielet. Det beskrives i dommen at tiltalte da «slang med leppa» og ertet mannen i 40-årene, uten at det kom til noen fysisk konfrontasjon mellom dem. «Retten mener det er mye som taler for tiltalte var sjalu på NN (navnet på fornærmede journ.anm.)», som satt i sofaen sammen med en kvinne.

Tok telefonen fra fornærmede

Tiltalte fant luftgeværet, ladet våpenet og gikk inn på stua, hvor fornærmede satt med en pute i fanget. Det går videre frem av dommen at 35-åringen ba mannen om å fjerne puta, noe han gjorde. «Tiltalte sa dette mens han sto med geværet i kort avstand fra NN og siktet på ham», skriver retten.

35-åringen avfyrte deretter et skudd i magen på fornærmede, som bare var iført en tynn skjorte. Retten legger til grunn at tiltalte bare sto to-tre meter unna fornærmede da han skjøt.

Her er et mikroskop-foto av luftgeværprosjektilet som traff den fornærmede mannen i 40-årene.

Mannen i 40-årene fikk vondt og klagde på smerter etter skuddet. Han renset såret og ble plastret, men inne på badet besvimte fornærmede. Han ble da lagt i en seng. På dette tidspunktet klagde fornærmede fortsatt på at han hadde veldig vondt, og ville ringe både ambulanse og politi. 35-åringen tok da fra ham telefonen. «Tiltalte tenkte at det ikke kom noe godt ut av å ringe politiet», heter det i dommen.

Retten finner det også bevist at 35-åringen sa at han ville skyte fornærmede en gang til, hvis han ikke sluttet å klage. Han ble da stanset av en de andre festdeltagerne i huset, ifølge dommen.

Dømt til fengsel

I retten erkjente mannen at han skjøt med vilje mot fornærmedes mage, men benektet at han hadde noen intensjon om å skade ham.

Den fornærmede mannen i 40-årene ble innlagt på St. Olavs hospital etter skyteepisoden, og ble operert 19. juli. Han hadde en blykule i magen som hadde gått gjennom både tynntarmen og tykktarmen. Han var sykemeldt i sju uker som følge av skuddet.

«Når en skyter mot magen til en tynnkledd person på så kort hold som her er det tilfeldig hva som kunne blir utfallet, og det kunne blitt fatalt», mener dommerne, som også konstaterer at kula kunne ha truffet både nyrer og bukspyttkjertler som lå i nærheten av der kula ble funnet under operasjonen. «Det var tilfeldig at kula ikke traff store pulsårer i bukhulen», går det også frem av dommen.

35-åringen dømmes etter tiltalen til fengsel i åtte måneder. Han må i tillegg betale 60 000 kroner i oppreisning til skuddofferet.