Sjåføren er nå tiltalt for bildrap og må i desember møte i Fosen tingrett. Det er satt av tre dager til straffesaken.

Totalt seks personer var involvert i den alvorlige møteulykken som skjedde i 80-sonen på fylkesvei 715 mellom Rørvik og Vanvikan på ettermiddagen søndag 7. februar i fjor. Hilde Margrethe Helgesen (57) og Odd Foosnæs (59), som satt i baksetet i bilen til den nå tiltalte sjåføren, døde som følge av skadene.

Rettssak: Sjåføren som satt bak rattet i den mørke bilen er tiltalt for uaktsomt bildrap etter denne dødsulykken mellom Rørvik og Vanvikan i fjor.

- Over i motgående kjørefelt

Ifølge tiltalen, som ble tatt ut av Trøndelag statsadvokatembeter i juli, kom 60-åringens bil over i motgående kjørefelt fordi han «sovnet eller ikke hadde tilstrekkelig oppmerksomhet rundt kjøringen».

Advokat Arve Røli er oppnevnt som 60-åringens forsvarer.

Forsvarer: Advokat Arve Røli er forsvareren til den tiltalte sjåføren.

- Hvordan stiller klienten din seg til tiltalen?

- Vi har ikke diskutert spørsmålet om straffskyld, sier Røli.

Skulle til ferjeleie

60-åringen og hans tre passasjerer var på vei fra Stokkøya og skulle til Rørvik ferjeleie denne ettermiddagen, ifølge ulykkesanalyserapporten som Vegvesenets ulykkesanalysegruppe (UAG) utarbeidet etter dødsulykken. Denne analyserapporten vil bli fremlagt i retten av påtalemyndigheten.

1,7 kilometer før ferjeleiet «hadde bilen etter en slak venstrekurve fortsatt kurven inn på en rettstrekning, og kommet helt over i møtende kjørefelt», skriver UAG i rapporten. 60-åringen frontkolliderte da med en kombinertbil hvor det satt en mann og en kvinne i 20-årene. Begge ble hardt skadd i ulykken. Det ble også den tredje passasjeren i tiltaltes bil. Hun satt i passasjersetet foran.

Tre ble hardt skadd

I tillegg til uaktsomt bildrap, er sjåføren også tiltalt for å ha påført disse tre personene betydelig skade. Alle hadde flere bruddskader og måtte opereres etter kollisjonen. Samtlige var i tillegg sykemeldte eller delvis sykemeldte i nærmere ett år, ifølge tiltalen.

Politiadvokat Kari Leria Bjørsnøs ved Trøndelag politidistrikt, opplyser at påtalemyndigheten vil føre alle de skadde som vitner i straffesaken.

I tiltalen tas det forbehold om at erstatningskrav på vegne av de etterlatte og de skadde kan bli nedlagt i forbindelse med straffesaken mot 60-åringen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter