Byutviklingskomiteen skal i kveld innstille på saken før den endelige behandlingen i bystyret 15. desember. Rådmannen har laget en ny utredning der flere alternative plasseringer av den omstridte hallen er vurdert. Anbefalingene fra rådmannen er at politikerne opprettholder det tidligere vedtaket om at Trondheim Spektrum bygges ut.

Aps Ferhat Güven mener rådmannen har gitt politikerne et godt nok grunnlag for å fatte beslutning og er innstilt på å banke gjennom at Nidarø velges som alternativ.

- Det vil være svært vanskelig å få på plass andre alternativer innen rimelig tid. Nå er saken så godt utredet at det er på tide å gå videre med denne saken, sier Güven.

HER KAN DU LESE RÅDMANNENS UTREDNING OM DE ULIKE ALTERNATIVENE FOR EN NY STORBYHALL (ekstern lenke)

Knapt flertall

Ap har fem av 11 medlemmer i byutviklingskomiteen, og det er grunn til å tro at alle disse fem støtter rådmannens innstilling. Det kommer også Senterpartiets Bernt Brovold til å gjøre. Det betyr at det ligger an til et knapt flertall på seks stemmer (fem fra Ap + Sp) som velger å innstille til bystyret om at Nidarø-alternativet skal velges. Flertallet er knapt i komiteen, men trolig mer solid når saken kommer til bystyret. Frp, som er for en utbygging på Øya, har ingen medlemmer i buytviklingskomiteen og vil trolig sikre et mer solid flertall i bystyret når saken kommer dit 15. desember.

- Vi i Senterpartiet støtter rådmannens innstilling i denne saken. Det finnes ingen andre bærekraftig økonomiske alternativ enn Øya i denne saken. Det er det eneste alternativet som sikrer at kommunen ikke skal inn med investeringsmidler eller driftsmidler, unnatt gjennom leiekontrakter for idretten. Alle andre alternativene vil ikke være økonomisk gjennomførbare, sier Brovold.

LES DEG OPP PÅ STRIDEN RUNDT TRONDHEIM SPEKTRUM HER

Høyre, MDG, V og SV

På den andre siden kjemper motstanderne mot Nidarø-alternativet videre. Venstres Trond Åm vil i kveld foreslå at saken sendes tilbake til rådmannen fordi de økonomiske alternativene for Sluppen ikke er utredet.

- Vi har ikke fått den saken vi ba om fra rådmannen. Jeg har fått opplyst fra arkitekt Knut Selberg, som har arbeidet på oppdrag for Kjeldsberg og Coop om en alternativ lokalisering av storbyhall på Sluppen, at det har aldri vært forhandlet om økonomi med Kjeldsberg As og Coop MidtNorge overhodet. De sier de har fått beskjed beskjed av rådmannen at økonomi kom i runde to, runde en handlet om at det var realistisk å bygge ut eller ikke. I sitt saksframlegg legger rådmannen nettopp mangelen på finansieringsplan til grunn for at det ikke er tilrådelig for å gå for noe annet alternativ enn Nidarø, til tross for at han ellers er positiv til øvrige forhold ved Sluppen. Det er også nevnt i saksframlegget at Kjeldsberg og Coop kan vær aktuelle med medfinansiering til utbyggingsprosjektet, men uten at dette er belyst ytterligere, sier Åm.

Åm fremmer i kveld forslag om å pålegge rådmannen en slik økonomisk gjennomgang av saken, og at denne må være klar til bystyret skal behandle spørsmålet 15. desember.

Ikke nok opplysninger

Høyres Michael Momyr mener faktagrunnlaget rådmannen har utarbeidet ikke gir grunnlag for politikerne til å gå inn for Nidarø-alternativet nå. Etter det Adresseavisen forstår kommer Høyre til å stemme mot at Nidarø velges som lokalitet for en ny storbyhall på kveldens komitemøte.

Miljøpartiets Ola Lund Renolen vil støtte Venstres krav om økonomisk utredning av Sluppen-alternarivet, og sier til adressa.no at han ikke er klar til å ta stilling for eller mot lokalisering på Øya nå.

- Vi avventer partipolitisk behandling i MDG før vi kan konkludere. Det kan hende at toget går nå, men jeg mener det er feil å legge bort Sluppen før vi får en økonomisk vurdering av dette, sier Renolen.