Nyfiken, restauranten som ligger helt ytterst på Solsiden mot Verftsbrua og åpnet i 2013, hadde sin siste åpningsdag torsdag.

- Det ligger ingen dramatikk i dette. Torgersen og jeg har bygd opp og solgt restauranter om hverandre siden 90-tallet. Vi fikk rett og slett et tilbud vi ikke kunne si nei til, sier Lars Lian som ikke vil kommentere salgssummen.

Går så det suser

Duoen eier eiendoms- og restaurantkonsernet Tramonto AS. Konsernet består av restaurantene Jordbærpikene, Sot, Bror, Tulla Fischer, Nyfiken Trattoria e bar, Cafe Løkka og Selma Bar & Pizza. Tidligere var også Choco Boco en del av konsernets konsepter. Tramonto omsatte i 2015 for drøyt 150 millioner kroner, og hadde et positivt årsresultat etter skatt på i overkant av 14 millioner, sammenlignet med snaut 3 millioner året før. Resultatet før skatt økte fra 5,5 millioner kroner til 18,9 millioner.

En kraftig resultatforbedring, som til en viss grad forklares med avviklingskostnader knyttet til to kafeer på sør- og østlandet i 2014, og endringen av Choco Boco til Sot og Bror.

Lian og Torgersen var egentlig i ferd med å utvide Nyfiken til å bli dobbelt så stort, og hadde leid nabolokalene til formålet. Men da de fikk tilbud fra Olivia, kunne de ikke si nei.

Italiensk mat

Olivia, som serverer pizza og annen italiensk mat, har fire restauranter i Oslo: På Tjuvholmen, Aker Brygge, Østbanehallen og Hegdehaugsveien. Fram til nylig var det restaurantgründerne Anne Koppang, Kristin Havig-Gjelseth og Gry Holm som eide Olivia, men de har nå solgt 90 prosent av selskapet til oppkjøpsfondet Herkules. Planen er ifølge Dagens Næringsliv å åpne Olivia i flere norske byer, og selskapet tar over de utvidede Nyfiken-lokalene før nyttår.

- Vi har kjent Anne Koppang & co. i flere år, de satt blant annet på alle utleiekontraktene til Solsiden tidligere, og vi har veldig tro på at Olivia blir et veldig godt tilskudd til restauranttilbudet på Solsiden og byen for øvrig, mener Lian.

Ny restaurant på Torvet

Nyfiken har gått med underskudd, og planene om å utvide var et ledd i å styrke lønnsomheten. I stedet skal Lian og Torgersen bruke krefter og ressurser på et nytt restaurantkonsept i de gamle lokalene til turistinformasjonen på Torvet.

- Vi eier disse lokalene, og ser fram til å åpne noe nytt ved Torvet som kommer til å bli en ny og pulserende del av Trondheim nå som Torvet pusses opp. Hvilken type restaurant dette blir, vil vi foreløpig ikke avsløre, sier Lian.

foto
Restauratør, konditor og tv-kakekrigdommer Lars Lian har sammen med partner Roger Torgersen solgt Nyfiken på Solsiden. I lokalene, som også blir utvidet, kommer restaurantkjeden Olivia. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
foto
Åpner på Torvet: Lars Lian og Roger Torgersen har solgt Nyfiken på Solsiden, og satser på ny restaurant på Torvet som etter planen skal åpne i 2017. Foto: Jens Søraa