– Hun er et unikum, sier en av trimdeltagerne som slår på tråden til Adresseavisen.

Siden Fuglem, som opprinnelig er fra Selbu, kom til Trondheim på midten av 60-tallet har hun vært engasjert i trim og sosiale aktiviteter for byens eldre befolkning.

Startet som 16-åring

– Det er mange som mister vennekretsen sin etter hvert, og blir sittende mye alene. Da blir det fort så labert. Det er artig å finne på ting sammen med andre og å ha en plass å gå til. Det behovet har jeg sett blant mange eldre i alle årene jeg har holdt på, sier Fuglem, som er utdannet innen gymnastikk og hadde husmorgymnastikk hjemme i Selbu som sitt første oppdrag som 16-åring.

– Jeg tror interessen var medfødt. Og jeg synes det er veldig artig å holde på med mennesker. Jeg har fått høre mange interessante livshistorier og møtt veldig mange koselige folk, sier Fuglem.

Les også: Gammeldansens venner sponser NM i gatefotball

Hun startet med trim for jernbanepensjonistene i Trondheim på 60-tallet. Siden ble hun engasjert av studieforbundet AOF og skapte et trimopplegg som ble svært populært i storsalen på Folkets Hus. Trimgruppa avstedkom også et pensjonistkor og et stort bridgeparti. Siden ble det trim i pensjonistenes eget hus, Hornemansgården, og etter hvert trimgrupper i bydelene, hvor hun fikk tilskudd fra Trondheim kommune.

Sosialt samvær

Nå er tilskuddet fra kommunen borte og et annet opplegg vil ta over i bydelene. Men Fuglem skal fortsette sitt parti i Hornemansgården og med Sykepleierforeningen på Byåsen.

– Jeg har sett hvor viktig det er at det skjer noe trivelig som de kan glede seg til. Og det er farlig å sette seg ned. Med øvelser som gjør kroppen litt mjukere, og litt styrketrening for føttene blir alt mye lettere, sier Fuglem som fylte 70 år denne våren.

Les også: Følger ungdomsdrømmen

«Vel så viktig er det sosiale samværet. Utenom trim, har Brit Greta sørget for hyggestund med bevertning etter øvelsene. Hun har lest små historier av komisk og spøkefull karakter, og andre mer til ettertanke», skriver en av hennes mange trimbekjente «på vegne av et stort antall eldre mennesker i Trondheim».

Langturer

Fuglem får også mye ros for at hun årlig har tatt med trimgruppene fire dager i fjellet hver høst, og på fem dagers sommertur til ulike steder i landet.

– Jeg ser at det betyr mye for mange, det er drivkraften min, sier hovedpersonen selv.

 Les også:  Lat og uten ambisjoner