Barnas Turlag avdeling Byåsen oppfordret som vanlig folk til å sløyfe middagen hjemme siste mandag i måneden. I stedet var det mulighet for å møtes på Lavollen og lage maten sin på bål sammen med andre barnefamilier. Klokken halv fem ankom Niklas og Linda. Ingen andre.

Når oppmøtet er skralt er det viktig å se det positive. Og det gjør Niklas Kristensen Langlo og mamma Linda Kristensen.

- Vi er her, sier Niklas.

Les også: Ett år i Bymarka: April

Smaken på friluftsliv

Og han har med seg togsettet sitt. Niklas hadde egentlig planer om å kjøre tog hjemme, men da de allerede søndag hadde bestemt seg for å dra opp i Bymarka og spise middag, så fikk togsettet heller bli med dit.

- Hvorfor dra ut i marka i stedet for å spise hjemme?- For å møte andre foreldre og barna kan møte andre barn. I tillegg ønsker vi at ungene skal få smaken på friluftsliv slik at de eventuelt kan få glede av det senere. Synd at det ikke kom noen andre i dag, men det kan hende det dukker opp flere litt senere. Klokkeslettet er ikke så bastant, sier Linda.

Mannen og Niklas' lillebror er hjemme da far ikke er helt i form.

Plass i bakerste vogn

- Hvorfor følge Barnas Turlag?- Da bestemmer man seg dagen før og er mentalt forberedt på å dra ut selv om det kanskej ikke er det beste været, sier Linda samtidig som Niklas melder at han og mamma nå sitter i bakerste vogna på toget.

- Hvilken mat skal man ha med, da?- Det man vil. Alt som kan lages på bål.

Ingen krav

- Hvilke krav stilles til de som skal være med? Må man være erfaren innen friluftsliv?- Nei. Ingen krav

Klokka passerer fem før det dukker opp flere. Da har Niklas kjørt ganske langt med toget og et par pølser i lompe er spist.

Marianne Sollberg og Ole Henrik Waagaard kommer sammen med barna Sondre (5) og Hedda (3).

- Det er første gang vi møter opp på dette arrangementet. Det er hyggelig å spise ute. Vi har vært turmennesker tidligere og har lyst til at ungene skal lære å bruke skog og mark. I tillegg er det fint å møte andre mennesker, sier Marianne.

Les også: Her er 12 flotte turer i Bymarka (PLUSS)

Bruker marka mye

Barnas Turlag annonserer sine arrangementer på Facebook. Linda Kristensen er beredet til å ta mer ansvar for å drifte gruppa. Hun forteller også at det finnes andre grupper av Barnas Turlag i Trondheim, og at man ikke trenger å være fra Byåsen for å delta i arrangementer i denne gruppas regi. Det er ikke bare middagsmøter, men også andre tilstelninger.

- Vi begynte å være med på disse arrangementene fjor. En del av de som tidligere har gått i bresjen, begynner nå å gi seg og da må andre holde tak i det, sier hun.

Familien bruker ofte Bymarka.

- Vi er mye på tur i helgene. Helst her i Bymarka. Det er kjempefint å ha marka så nært. Det er kort vei for å komme seg ut, sier Linda.

Les også: Et liv på tur (PLUSS)

Les også: Speidertroppen fikk seg en overraskelse

Les også: Vil ikke ha forbud mot elsykkel i Bymarka

foto
Utemiddag med Barnas Turlag Byåsen. Fra venstre: Marianne Solberg, Sondre Waagard (5), Ole Henrik Waagard, Hedda Waagaard (3), Linda Kristensen og Henrik Kristensen Langlo (3). Foto: Øyvind Lein
foto
- Vi er mye på tur i helgene. Helst her i Bymarka. Det er kjempefint å ha marka så nært. Det er kort vei for å komme seg ut, sier Linda Kristensen. Sønnen Niklas (3) ser også ut til å trives ute. Foto: Øyvind Lein