- Det var for å se at hjertet slo. Ettersom dette er vårt første barn oppleves det hele som litt uvirkelig, sier blivende mor Gunn Iren Nesset.

- Man går og er spent, og ønsker bekreftelse på at den ekstra streken på graviditetstesten faktisk stemmer. Det roet ned nervene mine å få se hjerteslagene, og jeg var veldig fornøyd etterpå.

- Fint å få glimt

Nå er Gunn Iren Nesset gravid i uke 29, og har valgt å ta en siste ultralydundersøkelse i 3D.

- Det er fint å få et glimt av ham. Se at han ligger der og gjemmer seg, sier Esten Øyen, blivende far.

Paret valgte å ta den siste ultralydundersøkelsen for å vite at alt fortsatt står bra til, og alt er som det skal være.

- Det er blant annet fint å se at han vokser som han skal, og få et innblikk i hvor stor han kommer til være når han skal ut, sier Gunn Iren Nesset og ler.

- Jeg synes den andre undersøkelsen på sykehuset gikk litt for raskt, og så får man jo sett barnet på en annen måte med en 3D-undersøkelse, sier Esten Øyen.

Gledet seg lenge

Han mener det er for mye fokus på de mulige negative sidene ved ultralydundersøkelser, blant annet i mediene.

- Flere ultralydundersøkelser er kanskje et behov som er skapt av teknologien, men det har likevel blitt et behov. Det å få barn er noe vi har gledet oss til lenge. Da tror jeg det er helt naturlig å være nysgjerrig, sier han.

Nesset og Øyen forteller at de har flere vennepar, og at de aller fleste av dem har tatt ultralydundersøkelser utover den som tilbys på offentlige sykehus i uke 18.

- Det er nok få, i alle fall i vår aldersgruppe, som går et helt svangerskap og bare tar én ultralydundersøkelse, sier de.