- I løpet av to uker blir personlige egenskaper, lederegenskaper, fysisk form og motivasjon testet, sier Simen Rudi i Forsvarets opptak og seleksjon (FOS).

Etter to uker med forskjellige tester vil det bli tatt ut aspiranter til alle befalsskolene, som Hæren, Sjøforsvaret og Forsvarets ingeniørhøyskole.

Opptaket er delt opp i to faser, der den første fasen inneholder blant annet fysiske tester og intervjuer. Den andre fasen foregår ute i felten, og her får aspirantene testet seg på blant annet den velkjente gjørmeløypa.

Her er resultatene

GjennomsnittNord-TrøndelagSør-TrøndelagTrondheim
3000 meter12:5412:4612:44
Hangups9,228,49
Pushups27,2226,327
Situps31,1931,931

- Trøndelag har absolutt gjort det bra på de fysiske testene. Trøndelag som helhet ligger over landsgjennomsnittet i alle øvelser, sett bort fra pushups-øvelsen, der Trøndelag legger seg like under landsgjennomsnittet, sier Rudi

Rekordmange søkere

To ganger i året velger Forsvaret ut sine framtidige ledere. I år har over 5400 personer søkt, og det er også en kraftig økning i antall kvinner. Av de 1400 oppmøtte skal tett opp mot 600 elever selekteres på åtte ulike skoler og 22 forskjellige studier.

- Vi ser at det er en jevn økning de siste årene, og i år er det rekordhøyt. Trøndelag har som regel gode søkertall og stor interesse for Forsvaret. Vi føler at Forsvaret står sterkt i Trøndelag, sier Rudi.

Simen Rudi ved Forsvarets opptak og seleksjon Foto: Forsvaret