I dagens formannskap i Trondheim mistet fem utesteder skjenkebevillingen i tre uker. Grunnen er at alle stedene har brutt alkoholloven ved å selge og skjenke alkoholholdig drikk til personer som er åpenbart påvirket av rusmidler.

Høyre stemte mot

* Olavs Pub og Spiseri

* Bobby's Bar

* Studio 26

* Lille London

* Scandic Lerkendal

De tre første ble enstemmig vedtatt, de to siste mot Høyres stemmer.

Får servere i restauranten

I innstillingen fra rådmannen heter det for Scandic sin del at: «Rådmannen vurderer det naturlig at hotellet kan fortsette sin restaurantvirksomhet til tross for et eventuelt vedtak om inndragning. Området for restaurantvirksomheten er tydelig avgrenset og skjenking vil i perioden måtte finne sted på dette området»

Dermed blir det ikke servering andre steder enn i hotellrestauranten i første etasje. For de andre stedene gjelder tørrleggingen på hele utestedet.

Det var ved årsskiftet at eierskapsenheten i Trondheim, som har ansvaret for utøvelsen av skjenkekontrollen, varslet mulig inndragning av skjenkebevillingen på seks steder i Trondheim.

Seks prikker

Søstrene Karlsen fikk også varsel om inndragning, men slapp unna med seks prikker.

- Grunnen er at det ikke ble skjenket alkohol til personen etter at kontrollørene hadde konkludert med at hun var åpenbart påvirket av rusmidler. Men personen ble ikke bortvist fra stedet tidsnok, og det fikk utestedet seks prikker for, sier leder i Eierskapsenheten i Trondheim, Marte S. Bjørnsen til adressa.no.

Det er ikke bestemt når skjenkeforbudet starter. Men ettersom saksbehandlingstiden har vært unormal lang i sakene, anbefaler rådmannen å utvise større grad av fleksibilitet enn normalt ved fastsetting av effektueringstidspunktet for inndragning.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook