I løpet av de siste dagene har det blitt oppstått flere feil under gjennomføringen av eksamen ved NTNU. Sist under eksamen ved Institutt for Materialteknologi, da studentene møtte opp til et tomt lokale, uten vakter eller eksamensoppgaver. Det skriver studentavisa Under Dusken.

Studentene ble sittende og vente i én time før eksamen kunne starte. Under ventetiden var det lite informasjon om hva som skjedde, ifølge studentene.

- Vi var nervøse da vi satt og ventet på beskjed om hva som ville skje. Vi var redde vi ikke fikk gjennomføre eksamen, og dette ga oss et ekstra stressmoment, sier student Maiken Sandland til avisa.

Selv føler hun ikke at trøbbelet påvirket eksamensbesvarelsen hennes negativt, men ser ikke bort fra at andre kan ha opplevd ekstra stress.

- Krysset av feil

Ifølge NTNUs eksamenskontor skyldes rotet en menneskelig feil.

Seksjonssjef Knut Veium sier at en uriktig avkrysning for flere måneder siden er grunnen til at elevene kom til tomt rom.

- Nå er alle andre emner gjennomgått for at lignende problemer ikke skal gjentas. Det ble ikke funnet flere tilfeller, og det var altså en enkelt menneskelig feil som hadde skjedd, sier Veium.

NTNU beklager

Mandagens tabbe kom kun to dager etter at en kopieringsfeil ved eksamen i Matte 4 medførte at flere sider av oppgaven var utelatt.

- Vi beklager feilene som har skjedd. Eksamen er noe av det aller viktigste vi gjør på NTNU og vi er fullt klar over ansvaret vårt. Vi har alltid en grundig evaluering etter eksamensperioden, og disse hendelsene vil selvfølgelig bli tatt videre, sier Veium til Under Dusken.