Forslaget om et eget fakultet for økonomi og teknologiledelse vekker begeistring. I Adresseavisen i går gikk Næringsforeningen i trondheimsregionen inn for å samle økonomistudiene i Trondheim i ett fakultet med vekt på kommersialisering av teknologi.

Indøk-miljøet er positivt

For Monica Rolfsen, som leder institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU (Indøk), er det særlig viktig med en kobling mellom teknologi og økonomi.

– Ved Indøk utdanner vi sivilingeniører, og det er viktig for oss at vi med en sammenslåing ikke svekker den suksessen dette faget er. Det er vanskeligere å komme inn hos oss enn på Handelshøyskolen i Bergen. Våre 140 årlige studenter er ekstremt ettertraktet, og får jobb lenge før de er ferdige med studiene, sier Rolfsen.

Les også kronikken: Muligheter og farer med et gigant-NTNU

Vil fortsatt utdanne sivilingeniører

Hun mener det er helt nødvendig at Indøk fortsetter å utdanne sivilingeniører.

– Det forutsetter en felles oppbygning av alle NTNUs sivilingeniørstudier. I tillegg må økonomi og teknologiledelse bli ett fakultet basert på den nåværende Handelshøyskolen i Trondheim, Samfunnsøkonomi og Indøk. Slik vil det nye fakultetet utdanne sivilingeniører, siviløkonomer og samfunnsøkonomer, sier Rolfsen.

– Jeg syns det er svært mye positivt med dette forslaget fra Næringsforeningen. Hun har merket seg at Næringsforeningen legger vekt på innovasjon og kommersialisering av teknologi.

Les også: Våt milliarddrøm i ferd med å bli virkelighet

Begeistring i Høyre

Høyres stortingsrepresentant Frank Jenssen er begeistret for næringsforeningens utspill og håper ideen om å skape et nasjonalt tyngdepunkt for utdanninger i koblingen mellom teknologi, økonomi og ledelse kan bli virkelighet.

–Dette illustrerer godt hvilke muligheter som åpner seg for å utvikle sterke utdannings- og forskningsmiljø når NTNU blir slått sammen med høyskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik.

Les også kronikken: Et nytt og kraftigere NTNU

Frank Jenssen sier det som er unikt med Trondheim er muligheten til å koble ny teknologi med økonomi og ledelse.

– Jeg heier på ideen som Næringsforeningen i trondheimsregionen presenterte i Adresseavisen i går, og håper at NTNU tar signalene fra næringslivet. Det er NTNU som må ta beslutningen om å samle økonomifagene. Frank Jenssen sier han sammen med partikollega og stortingsrepresentant Linda Helleland vil jobbe hardt forfinne en politisk løsning på byggsituasjonen som en samling krever.

foto
Stortingsrepresentant Frank Jenssen (H). Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN