- Bygeværet fortsetter for fullt til og med onsdagen. Også torsdag vil det gå enkelte snøbyger, men da blir det avtagende bygeaktivitet, sier vakthavende meteorolog Halldis Berge ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Prognosene viser 10 - 15 centimeter fra mandag til tirsdag, nye 10 - 20 centimeter mellom tirsdag og onsdag og ytterligere 10 - 15 centimeter fra onsdag til torsdag.

50 cm snø de meste snørike stedene

Ut fra prognosene kan det komme så mye som 50 centimeter snø de mest snørike stedene.

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvor snøbygene treffer fra dag til dag og hvor lenge de varer. Det som imidlertid er sikkert er at det vil gå snøbyger i Trøndelag i flere dager framover, sier Berge.

Fuktig luft nordfra

- Hva skyldes bygeværet?

- Trøndelag ligger midt i en sone hvor det strømmer kald og fuktig luft nordfra. I og med at luftmassen er så fuktige blir det en god del nedbør, forklarer Berge.

Mellom bygene kan det bli perioder med litt sol, men det blir en god del skyet vær i første del av uken.

Bygene tar gradvis slutt i løpet av torsdagen, men det kan bli nye perioder med snø på fredag.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 16 400  andre - følg VærAdressa på Facebook

Drømmehelg med mye sol

Helgeværet ser meget lovende ut med opphold, minusgrader og perioder med sol. Med så store mengder nysnø ligger det an til en drømmehelg i løypene.

Det blir kuldegrader hele uken, men ikke like kaldt som i forrige uke. Prognosene viser seks-sju minugsrader på det kaldeste i lavlandet med mellom 15 og 20 minusgrader i indre strøk.

TV-ADRESSA: Roterende isflak i Stjørdalselva

Mildere over neste helg

Det blir stigende temperaturer over neste helg, men ikke så mye at det er fare for snøen. På det meste kan det bli fire-fem grader de mildeste stedene.

Varslene for månedsskiftet januar/februar viser nye store snøfall med 15 til 20 centimeter på to dager, men disse varslene ligger så langt fram i tid at de er meget usikre.

Ti dagersvarselet

Her er varselet for de neste ti dagene (prognosene fra og med 25. januar er usikre):

Mandag 18. januar: Nordlig og nordvestlig bris, opp i frisk bris utsatte steder, sent om kvelden periodevis liten kuling på kysten. Skyet eller delvis skyet.  Enkelte snøbyger. - 6 til + 3 grader.

Tirsdag 19. januar: Nordvestlig bris, opp i frisk bris utsatte steder, på kysten perioder med liten og kan hende stiv kuling. Skyet eller delvis skyet Snøbyger. - 4 til + 3 grader.

Onsdag 20. januar: Vestlig og sørvestlig bris, nord for Trondheimsfjorden nordvestlig bris, økende til liten kuling. Snøbyger. Litt kaldere. - 5 til + 1 grad.

Torsdag 21. januar: Nordvestlig bris, senere sørøstlig bris. Enkelte snøbyger først på dagen ellers stort sett opphold. Mildere om natten, uendret dagtemperatur.  - 2 til + 1 grad.

Fredag 22. januar: Sørøstlig kuling, kan hende liten storm ut på dagen med kraftige vindkast. Ut på dagen snø som brer seg fra sør. Kaldere om natten, litt stigende dagtemperatur. - 7 til + 3 grader.

Lørdag 23. januar: Sørøstlig vind. Delvis skyet oppholdsvær. Perioder med sol. Uendret temperatur om natten, lavere dagtemperatur. - 7 til 0 grader.

Søndag 24. januar: Sørøstlig vind. Delvis skyet oppholdsvær. Perioder med sol. Mildere. - 3 til + 3 grader.

Mandag 25. januar: Sørøstlig vind. Skyet. - 1 til + 4 grader.

Tirsdag 26. januar: Sør-sørvestlig vind. Skyet. - 3 til + 5  grader.

Onsdag 27. januar: Sør-sørvestlig vind. Skyet. - 4 til + 4 grader.

(Prognosene viser laveste og høyeste temperatur gjennom døgnet)

Kilde: yr.no, Storm Geo og Accu Weather

Lesernes kuldebilder

Følg VærTorsten på Twitter