- Minuttene før pressekonferansen starter er preget av spenning. Jeg er veldig spent på hva som blir lagt frem og hvor langt 22.juli-kommisjonen kommer til å gå i kritikken med tanke på systemsvikt kontra enkeltpersoner. Jeg forventer at det som kommer frem i rapporten først og fremst kan brukes til læring, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

- Jeg har vært med på uttallige rapportfremleggelser der resultatene ikke er blitt tatt til følge, men jeg tror at alle vil ta denne på alvor. Jeg håper rapporten baserer seg på kritikk av systemet og ikke enkeltindivider slik at dette ikke blir en heksejakt. Det viktigste er å komme frem til det som er det beste for Norge, sier Johannessen.

- Jeg tror rapporten kommer til å gi oss veldig mye innsikt i hva som skjedde. Det blir krevende å høre på, men en lettelse å få svar, sa Jan Bøhler til Adresseavisen sekunder før fremleggelsen av rapporten startet.

Tidligere i dag sa leder Alexandra Bech Gjørv i 22. juli-kommisjonen at det ville bli lagt frem seks hovedfunn og 31 anbefalinger på pressekonferansen klokka 13.

Arne Johannessen vil at rapporten skal basere seg på systemkritikk. Foto: KRISTIN SVORTE
Her gir kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv rapporten til statsminister Jens Stoltenberg. Foto: KRISTOFFER FURBERG