- Mannen er siktet for grov kroppskrenkelse og vi har skjellig grunn til å tro at bruddskaden har kommet som følge av en straffbar handling - vold mot barnet, sier politiadvokat Hans Vang ved Trøndelag politidistrikt.

Mener det er bevisforspillelsesfare

Vang opplyser at det var ansatte ved St. Olavs hospital som varslet politiet om saken, etter at barnet på fire måneder ble tatt med til sykehuset sist helg.

- De vurderte at skaden på barnet var innenfor det de har plikt til å varsle om. Barnet har brudd i et lårbein, sier Vang.

- Hvor mener dere at skaden skal ha oppstått?

- Hjemme hos familien, hvor faren bor sammen med barnets mor. Krimteknikere har vært på stedet og gjort undersøkelser.

Den siktede Sør-Trønderen ble pågrepet mandag kveld. Onsdag ble han deretter fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Påtalemyndigheten ba om fengsling i to uker begrunnet i faren for bevisforspillelse, noe retten tok til følge.

Sa ja til varetekt

Advokat Morten Aalberg, som forsvarer den siktede faren, opplyser at klienten samtykket til fengslingen.

- Han ønsker at politiet skal få brakt på det rene hva som har skjedd, slik at det ikke blir hengende noe usikkerhet omkring det han er siktet for, sier Aalberg.

- Har din klient sagt noe om hvorfor skaden oppsto?

- Jeg kan ikke si noe utover at det skjedde under en stellesituasjon. Min klient svært lei seg og har gitt uttrykk for at han vil ha hjelp av barnevernet til å bli en god far – han føler skyld etter dette. Men mitt råd til ham var å ikke erkjenne straffskyld, sier Aalberg.

foto
Advokat Morten Aalberg, som forsvarer den siktede faren, opplyser at klienten sa ja til fengsling. Mannen kan holdes varetektsfengslet i to uker. Han har fått brev- og besøksforbud i denne perioden.

Forsvareren poengterer at det var foreldrene til barnet som sørget for at ungen kom seg til sykehus da skaden oppsto.

- Medisinsk undersøkelse

Vang opplyser at politiet nå sjekker den siktede farens forklaring opp mot andre personer som kan ha opplysninger om saken.

- Vi etterforsker saken for fullt. Det gjennomføres avhør av flere personer. I tillegg skal det gjøres en medisinsk undersøkelse av barnet, sier Vang.

I etterforskningens startfase har politiet har valgt å klausulere dokumentene i saken, slik at den siktede ikke får innsyn i disse. Retten besluttet også å forby offentlig gjengivelse av onsdagens fengslingskjennelse, etter begjæring fra politiet. Vang opplyser at alt dette er begrunnet i den bevisforspillelsesfaren de mener foreligger i saken.