Ingen Norwegian-fly innstilt søndag

Flere tusen nordmenn ble rammet av kansellerte flyvinger på vei til sommerferie i går. Søndag ser det imidlertid ut til at alle fly skal gå i rute.

Norwegian melder søndag formiddag at det ikke er ventet noen kanselleringer av flkyavganger slik som på lørdag 

Saken oppdateres.

– Vi har klart å få inn nok folk til å jobbe i dag. Vårt hovedfokus er å få alle fly av gårde i rute, sier Astrid Mannion, pressekontakt i Norwegian.

Hun bekrefter at det ikke er noen kanselleringer per søndag morgen, og forteller videre at Norwegian ikke har noe informasjon om at det vil bli kanselleringer i løpet av dagen eller mandagen.

LES OGSÅ: Dette kunne vi ordnet internt

Kanselleringene kom etter at en overtidsavtale mellom flyselskapene og pilotene utløp. Lørdag bekreftet fagforeningen Parat at det er en konflikt mellom pilotene og Norwegian knyttet til en avtale om overtid og kjøpt og salg av fridager.

Overtidsavtale

Minst 18 Norwegian-flygninger ble kansellert på kort varsel lørdag. Det gjaldt både innenlands- og utenlandsflyginger. Avganger til populære feriedestinasjoner som Bulgaria, Kroatia, Kypros og Spania ble innstilt, både fra Oslo, Værnes og Stavanger.

LES OGSÅ: Kanselleringer hos Norwegian varslet samme natt med SMS

Kanselleringene kom etter at en overtidsavtale mellom flyselskapene og pilotene utløp. Avtalen dreiser seg om kjøpt og salg av fridager.

– Ikke en konflikt

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud avviser konflikt med Norwegian. Han bekrefter at det er uenighet om avtalen, men sier at Norwegian selv må svare for selskapets forsinkelser og kanselleringer.

LES OGSÅ: SAS-flyet var overbooket – ble tilbudt buss fra Trondheim til Bergen

– Det er riktig at vi er uenige om en frikjøpsavtale knyttet til overtid, men tilbakemeldingen fra oss er at det ikke er noe sykefravær utover det normale og at pilotene utfører den jobben de skal, opplyser han i en pressemelding.

Han forteller videre at verken Parat eller pilotforeningen står i noen form for aksjon mot selskapet.

På forsiden nå