Onsdag gikk jurister hos Statens legemiddelverk igjennom et omstridt blogginnlegg fra Sophie Elise Isachsen (21) sin blogg. Det opplyser lege og medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk til VG.

- Vi bedømmer dette som ulovlig markedsføring, sier Madsen til avisa. Statens legemiddelverk skal nå ha sendt et brev til Isachsen og til klinikken bloggeren skrev om, Aesthetic Clinic i Oslo.

Tror klinikken betalte bloggeren

Madsen antar at klinikken har betalt toppbloggeren for å skrive innlegget.

- Det er ulovlig å markedsføre reseptbelagte legemidler i Norge, og det vil vi ta opp med både klinikken og Sophie Elise, sier han til VG, som først omtalte saken.

I blogginnlegget skriver Isachsen at det «ikke er reklame, bare en anbefaling». Samtidig tilbyr hun sine lesere 20 prosent avslag på behandling hos klinikken dersom de bestiller time innen en bestemt frist.

Statens legemiddelverk har hjemler til å gi bøter, men i dette tilfellet gir de en advarsel, skriver VG som har prøvd å få tak i Isachsen, som ifølge hennes management ikke er tilgjengelig for kommentar.

- Vi har aldri betalt Sophie Elise

Daglig leder Tone Strandman hos Aesthetic Clinic sier klinikken vil ta det på alvor dersom de mottar en irettesettelse.

- Ja, vi ser seriøst på det. I denne konkrete situasjonen var det Sophie Elise Isachsen som booket inn denne avtalen hos oss som en hvilken som helst kunde. Vi oppsøkte ikke henne. Vi har aldri mottatt klager eller irettesettelser på noe lignende før, men tar det selvsagt svært seriøst. Vi har aldri betalt Sophie Elise noe, sier Strandman til VG.

Far og datter sendte inn klage

Også Forbrukerrådet har mottatt klage på det aktuelle blogginnlegget som er fra november 2015. Foreløpig har ikke Forbrukerrådet vurdert saken.

Det var far og datter Georig (62) og Emilie Blichfeldt (24), som sendte klagen til Statens legemiddelverk. Isachsen mottok nylig to priser under Vixen Blog Awards og ble nylig kåret den mektigste kvinnen i norske medier av Medier 24, dette reagerer far og datter på.

- Vi reagerer på at en blogg som med et uetisk og ulovlig innhold kan motta en slik pris, sier de til VG.