– Vi skal nå få oversikt over området. Geologer fra Statens vegvesen har vært her inne og gjort en del jobb, så tunnelen er nå trygg, forteller havariinspektør Martin Visnes til NTB.

Visnes sier at det er mye kaos inne i tunnelen, der 80 personer ble reddet mandag.

Mange til sykehus

I alt ble 80 personer av forskjellig nasjonalitet evakuert fra tunnelen, etter at en trailer begynte å brenne.

16 personer ble innlagt ved Voss sykehus, tolv personer ved Haukeland universitetssjukehus, tre personer ved Lærdal sykehus og 29 personer ved Førde sykehus.

– Det er tirsdag litt uklart hvilken nasjonalitet det er på alle de innlagte ved Voss Sykehus, opplyser pressekontakt Lena Kleveland til NTB.

Flere utenlandske involvert

Av de 29 på Førde sykehus er 24 personer kinesiske.

– Disse satt i en turistbuss i tunnelen, opplyser Årdal-lensmann Magne Knudsen.

Videre er seks franskmenn, tre russere, flere polakker og nordmenn blant de skadde. Ingen er livstruende skadd, men de har forskjellige grader av røykskader.

– Nesten ikke til å tro

Tirsdag formiddag satt lensmann Knudsen i møte med Havarikommisjonen for å forberede arbeidet i tunnelen.

– Vi har fått en del relevante faktaopplysninger. Det er 17 enheter i tunnelen, både vogntoget, en turistbuss, tilhengere og bobiler, sier Knudsen.

Den polske vogntogsjåføren skal selv ha forklart til sin arbeidsgiver at han opplevde det slik at motoren eksploderte, opplyser transportselskapet DSV Road Norge.

– Nesten ikke til å tro

Da vogntoget tok fyr ble tunnelen fylt med røyk.

– At alle kom ut av den tunnelen i live, er nesten ikke til å tro, sier røykdykkerleder Reinardt Sørensen i Aurland Brannvesen til Aftenposten.

Aurland brannvesen har bare en fast ansatt, resten er frivillige. De hadde slukket brannen lenge før brannvesenet fra Voss og Bergen var kommet til stedet, og hadde da fraktet alle ut av tunnelen.

Det er ikke kjent hvor lenge tunnelen kommer til å være stengt, men det er antatt at den tidligst vil åpne igjen i slutten av uka.

– Alt avhenger av hva vi finner inne i tunnelen, sier Visnes i Havarikommisjonen.