- Vi prøver å gå inn med helikopter onsdag morgen. To personer som tilhører den alpine redningsgruppen og har god kompetanse på skred, vil være med i helikopteret, i tillegg til mannskap fra redningsgruppen i Ørsta og Volda Røde Kors. De vil forhåpentligvis kunne si noe om faren for nye skred, sier lensmann Arnfinn Fuglevåg til adressa.no tirsdag kveld.

- Ut fra dette vil det bli tatt en beslutning om mannskap kan starte søk i selve skredet.

Stort skred

Antallet personer som eventuelt blir satt til å søke i området etter dette, er en beslutning som blir tatt når man har bedre oversikt over skredet, opplyser Fuglevåg.

De eneste opplysningene politiet har nå, er at det skal være snakk om et stort skred.

- De pårørende har naturligvis ønsket at vi kunne lett etter de i dag (tirsdag), og det er også noe vi har ønsket utrolig sterkt, men alle har forståelse for at vi ikke kan sette redningsmannskapenes liv i fare, sa Fuglevåg tirsdag.

Leteaksjonen etter de fire savnede mennene ble innstilt tidligere i dag på grunn av ekstrem skredfare.

Politiet håper at nattekulden fører til at snøen stabiliserer seg såpass at det vil være forsvarlig for letemannskaper å ta seg inn i området.

Liten sjanse

Innsatsleder Espen Bakk sa tirsdag sjansen for å finne de savnede i live er minimal.

Fuglevåg sier at sjansene for å overleve et skred svinner raskt dersom man ikke blir funnet.

- Da snakker vi timer, og ikke døgn, sier Fuglevåg.

Savnet i halvannet døgn

De fire mennene har vært savnet i halvannet døgn, etter at de ikke kom tilbake til parkeringsplassen på Branstad til avtalt tid mandag. De savnede var en del av et turfølge på seks personer som la ut på tur mot toppen Litlskjorta i Sunndalsfjella mandag morgen.

På grunn av uværet snudde gruppen før de nådde toppen, og to personer tok seg ned igjen, mens de fire savnede skulle ta en annen vei ned.

Tidligere i dag fanget et Sea King-helikopter signaler fra skredsøkere i det aktuelle søkeområdet, som politiet føler seg sikre på at stammer fra de savnede mennene.

Har opprettet pårørendesenter

Et pårørendesenter er opprettet av Sunndal kommune og politiet på Phillipshaugen i Øksendal, og et kriseteam bestående av personer fra helsevesenet i kommunen og prest ivaretar de pårørende.

foto
Det var vanskelige leteforhold etter de savnede mennene tirsdag. Leteaksjonen ble innstilt på ettermiddagen på grunn av skredfaren. Foto: Jonas Bjørkli