Nå må du ha dette merket på pendlerparkeringen

Jernbaneverket innfører SMS-oblat for pendlerparkeringen i Steinkjer.

Oppsynsmann på strekningen Trondheim-Grong i Jernbaneverket, Knut Egil Bjørgvik, på Levanger stasjon. De vil også få ordning med p-oblat senere i høst.   Foto: jernbaneverket

Saken oppdateres.

Oblaten vil koste 50 kroner per måned. Målet med ordningen er å sikre parkeringsplass for pendlerne som parkerer ved Steinkjer stasjon. Ordningen vil begynne tidlig i høst, og Levangers togpendlere vil få samme ordning senere i år. Det skriver Jernbaneverket i en pressemelding.

- Vi opplever at parkeringsplassene brukes av andre enn togreisende, og vi setter nå i gang denne ordningen for at togpendlerne skal få bedre muligheter til å sette fra seg bilen ved togreise, sier kommunikasjonsrådgiver Stig Herjuaune i Jernbaneverket.

LES MER: Foreslår tog mellom Stavne og Leangen

Lei av snyltere

- Vi vet ikke hvor stort problemet er, men det er ganske stort. Det kan komme grupper på fire biler som setter igjen tre biler, og så kjører de sammen til jobb i den fjerde bilen. Det blir gratis parkering for dem, forklarer Herjuaune.

- Etter klokka 06.30 om morgenen kan det være fullt. Ordningen er prøvd ut i Røyken og Drammen det siste året, og de har hatt veldig bra erfaring med dette. Vi håper det skal bli samme resultat her også, sier han til Adresseavisen.

LES MER: Forskere skal få den gamle brua på Hell til å kollapse

Etter å ha samlet erfaringer fra Steinkjer og Levanger vil det være aktuelt å se på samme ordning i Stjørdal.

- Jeg har selv sett at det blir fullt opp raskt på parkeringsplassen der, og vi tror nok at Stjørdal er i samme gate som Steinkjer og Levanger når det gjelder denne problematikken, sier han.

Fornyer ved hjelp av mobilen

Undersøkelser viser at parkeringsplassen i Steinkjer er full allerede tidlig på morgenen, og en god del av plassene okkuperes av biler som ikke tilhører togpendlere.

Med den nye ordningen henter du oblat kun én gang, og deretter betaler du og fornyer parkeringen ved å sende en tekstmelding fra din mobiltelefon. SMS-oblaten kan bare kjøpes av dem som har årskort, månedskort eller ukekort hos NSB.

LES MER: Lastebil krasjet og flyttet på jernbanesporet

Setter opp skilt

Oblatparkeringen gjelder mandag til fredag fra kl. 05.00 til 17.00. Resten av døgnet samt i helgene er parkeringen gratis på oblatplassene.

Det blir satt opp skilter som viser hvor de med oblat skal parkere og det settes opp betalingsautomat ved avgiftsparkeringen. De som parkerer uten gyldig oblat vil bli bøtelagt.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Oppsynsmann på strekningen Trondheim-Grong i Jernbaneverket, Knut Egil Bjørgvik, viser frem skiltene som skal stå på pendlerparkeringen. 
        
            (Foto: JERNBANEVERKET)

Oppsynsmann på strekningen Trondheim-Grong i Jernbaneverket, Knut Egil Bjørgvik, viser frem skiltene som skal stå på pendlerparkeringen.  Foto: JERNBANEVERKET

Slik vil de nye oblatene se ut. Du kan fornye parkeringen ved hjelp av mobilen. 

Slik vil de nye oblatene se ut. Du kan fornye parkeringen ved hjelp av mobilen. 

På forsiden nå