- Det ble noen tårer da den kom frem, sier mor Jannicke Reitan Karlsrud.

Datteren Isselin har diabetes type 1 og er avhengig av regelmessige doser med insulin. Hun har en slangefri insulinpumpe som sørger for at hun slipper sprøyter. Men da mor Jannicke skulle trykke på fjernkontrollen før et måltid mandag kveld, ble displayet helt svart.

- Pumpen fungerer ikke uten fjernkontrollen og Isselin har ikke stukket seg på to år, forteller Jannicke.

Enorm dugnad

8-åringen har sprøyteskrekk, og ble veldig fortvilet da hun fant ut at hun måtte ta sprøyter opp til 20 ganger daglig de to ukene i Syden. Uten pumpen må hun også vekkes om natten for å ta insulin.

- Det ble mange tårer på hotellrommet. Du føler at du terroriserer barnet ditt, sier Jannicke.

Familien hadde tatt med mer enn nok medisin, men ønsket å finne en løsning for å redde ferien til datteren. En enorm dugnad ble satt igang for å få tak i en ny fjernkontroll.

Karlsrud ramser opp at de fikk hjelp fra St. Olavs Hospital i Trondheim, Akershus universitetssykehus og Ypsomed for å få tak i en ny fjernkontroll til pumpen. Deretter startet logistikken med å få den ned til Kypros. Et medlem i en Facebook-gruppe for diabetes meldte seg som frivillig for å hente fjernkontrollen i Oslo og levere den på Gardermoen.

Kapteinen sa ja

Siste brikke i puslespillet var å få fjernkontrollen om bord på et fly. Karlsen sjekket, og så at det kun var Norwegian som fløy ned til Kypros fra Oslo på tirsdag. Hun har en søster som jobber i SAS, og slik fikk de opprettet kontakt med kapteinen på flighten.

- Min søster har en del kolleger rundt omkring, og fikk kontakt med en pilot på Stjørdal som sjekket alt for oss. Vi fikk bekreftet at kapteinen kunne ta med fjernkontrollen, så lenge den ble fraktet til Gardermoen, sier Karlsrud.

Tirsdag reiste hun inn til flyplassen i Larnaka for å møte kapteinen. Der ble guider fra Star Tour og representanter fra Swissport koblet inn for å organisere møtet.

Til slutt var den nye fjernkontrollen trygt fremme hos Isselin. Et lite døgn etter at den gamle sluttet å virke.

- Nå har vi ei glad jente, og ikke ei som ikke sitter på hotellrommet og gråter. Det er en lettelse for henne, og ikke minst for oss selv, sier Jannicke.

Stor respons på Facebook

Hun delte den unike historien på Facebook-siden til Norwegian tirsdag kveld og reaksjonene strømmet på. I skrivende stund har mer enn 16 000 trykket «liker» på innlegget.

- Jeg hadde ikke trodd det skulle ta sånn av på nettet. Dette er tydelig noe som engasjerer folk, særlig når det er mye elendighet ellers. Det er godt å se at vi bryr oss om hverandre, sier Jannicke.

Kapteinen ønsker ikke kommentere saken i Adresseavisen, men pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian sier følgende:

- Det var utrolig hyggelig å lese dette innlegget fra Jannicke Reitan Karlsrud på vår Facebook-side. Vi er heldige som har så mange fantastiske folk i Norwegian, slik som kaptein Bjørn Rygnestad, som gjør en ekstra innsats for å hjelpe passasjerene våre. Vi håper familien nyter ferien på Kypros.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Ny fjernkontroll reddet ferien. Det ble fløyet til Kypros på tirsdag. Foto: Jannicke Reitan Karlsen