Skal lede nye Namsos kommune

Inge Ryan, fylkesmann i Nord-Trøndelag, skal lede sammenslåing av Fosnes, Namdalseid og Namsos.

- Inge Ryan har et hjerte for Namdalen, sier ordførerne i de tre kommunene som skal slåss sammen om den påtroppende rådmannen.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Inge Ryan trer inn i stillingen som administrasjonssjef når nye Namsos kommune står klar i januar 2020. Under sammenslåingsprossesen skal Ryan fungere som prosjektleder.

- Vi skal bygge en ny og spennende kommune som innbyggerne skal være stolte av, sier Ryan i en video på Namsos kommunes Facebook-side.

LES OGSÅ: Disse kommunene blir slått sammen i Trøndelag

Ser fram til arbeidet

Ryan, som opprinnelig er fra Namdalen, har vært fylkesmann i Nord-Trøndelag siden 2009. Før det satt han som fylkets stortingsrepresentant. I videoen på Facebook uttaler Ryan at han gleder seg til å vende hjemover og ta fatt på arbeidet.

- For å få til dette må alle 15 000 innbyggere engasjere seg og gjøre en innsats slik at vi kan bygge en god kommune sammen.

- Meget glade

Ansettelsen ble vedtatt av kommunestyrene i Fosnes, Namdalseid og Namsos torsdag kveld.

- Etter en god og grundig prosess med flere gode kandidater å velge mellom, er vi meget glad for at Inge Ryan har takket ja til stillingen.  Vi får en leder som er svært god på både å motivere og engasjere, og som har særdeles gode samarbeidsevner, skriver ordførerne Trygve Jonny Sandvik, Steinar Lyngstad og Arnhild Holstad i en pressemelding.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå