I går ble det kjent at det fantes restplasser fra mange lufthavner i Norge til sørlige og varmere strøk. De billigste charterfly-billettene gikk for 98 kroner. Responsen lot ikke vente på seg.

- Det var stor pågang i går. Samtidig som folk i Norge måtte finne frem skjerf igjen, så fant vi ut at vi skulle gjøre noe morsomt og være litt gale, forteller kommunikasjonssjef Helen Begby i Apollo.

- Ville være sprø

Mens temperaturen krøp mot minusgrader dumpet de prisene på turer til Syden.

- På Østlandet har det vært veldig kaldt i det siste, og vi har merket at mange har bestilt sommerferie i de tradisjonelle feriemånedene i disse dagene. Men mai er ofte en vanskelig periode med lite salg. Vi sitter med et restlager, forklarer Begby.

Hun forteller at det er historisk lave priser i Apollo.

- Dette har vi aldri gjort før. Prisene er helt ville. Vi har hatt gode priser ned mot 500 kroner, men nå ville vi være litt sprø. Det som er utrolig er at det fortsatt er igjen plasser til 98 kroner, også fra Trondheim lufthavn Værnes, opplyser hun.

Fortsatt ville priser fra Værnes

Trøndere kan komme seg til både Split i Kroatia og den greske øya Santorini for 98 kroner tur-retur. Da er kun fly inkludert. Begby mener det også er vanvittig lave priser på spesifiserte restplasser.

Målet med en pris under hundrelappen var å gi folk en vekker.

- Det har vært en morsom respons fra kundene våre. Vi fikk spørsmål om det virkelig kunne være sant. Det var litt tilfeldig at det ble 98 kroner, sier hun.

- Reis i mai

- Hva tror du konkurrentene mener?

- Det er vanskelig å si om de følger etter. De andre charteroperatørene synes sikkert at vi er litt «gærne». Det er alltid gunstig å reise i mai, og det er også en fin tid å reise på. Det er full sommer, men ikke så veldig høye temperaturer, og det er grønt og frodig i sørlige strøk, sier Begby, som ikke kan love at dette blir en fast tradisjon.

- Jeg tør ikke love at vi dumper prisene så lavt neste år, sier hun.

Charterselskapene sliter med å fylle opp flyene til Syden i mai. Kundene kan gjøre kjempekupp. Foto: skjermdump
Apollo merket stor pågang da de la ut elleville priser på sydenturer i mai. Foto: apollo