Bydelssenteret i Trondheim hadde i fjor en omsetningsnedgang på 6,8 prosent. I 2015 ble omsetningen på 445,6 millioner kroner mot 477,9 millioner i 2014, ifølge senterleder Turid Botnan.

Les også: - I år kan City Lade gå forbi City Syd

Kiwi åpner i vår

- 2015 ble preget av pågående omprofilering fra Rrimi til Kiwi. I tillegg er noen butikker avviklet blant annet for å gi plass til ny og stor Kiwi-butikk som skal åpne våren 2016. Sammenlignbare butikker har i 2015 hatt en omsetning på 444 millioner mot 465 millioner i 2014. I disse tallene ligger også Rimi som naturlig nok har hatt en midlertidig omsetningssvikt i 2015, sier hun.

Skiftet fra Rimi til Kiwi kommer som en følge av salget av Ica Norge. Ica eide Rimi-kjeden som i utgangspunktet ble solgt til Coop. Men ettersom Coop allerede har Mega på Valentinlyst senter, har Coop måtte selge denne Rimi-butikken videre til Norgesgruppen som gjør den om til en Kiwi-butikk.

Les også: Nå skjer dette med Ica-butikkene

Rema vil utvide på Byåsen

Botnan er også senterleder ved Byåsen butikksenter i Trondheim. Der har endringen fra 2014 vært forsvinnende liten: I 2014 omsatte senterets butikker for 212,4 millioner kroner, i fjor var tallet 212,3 millioner.

- Vi har et fullt senter og har en stabil kundekrets på Byåsen butikksenter. Det er hele tiden endringer i butikkstrukturen på senteret og vi har forespørsel fra Rema 1000 som ønsker utvidelse og ombygging. Det er en spennende utvikling på Byåsen med Sverresborg Museums store konsertarena. Samtidig får vi etter hvert et nytt senter som nærmeste nabo som vi ser positivt på. Med Meny og Vinmonopolet blir det enda mer attraktivt å handle på Byåsen, sier Botnan og viser til Norgesgruppens etablering ved Statoil med blant annet dagligvarebutikk og pol.

Les også: Dagligvareslaget på Byåsen