Det bestemte en enstemmig stortingsgruppe fredag.

KrF presenterer sitt alternative statsbudsjett mandag formiddag. Der går partiet inn for å opprettholde både dagens mandat og fondskapitalen.

- Dette er et sterkt signal fra KrF. Forslaget fra regjeringen kommer i en tid vi har stort behov for venturekapital for å skape nye arbeidsplasser – og er helt uakseptabelt, sier KrFs Geirmund Lykke.

Lykke ble i helgen innstilt som KrFs førstekandidat i Sør-Trøndelag til stortingsvalglisten 2017.

Rabalderet om kuttene i Investinor startet allerede da statsbudsjettet ble lagt frem. Det kan du lese mer om her.

- Vikarierende motiv

Selve budsjettforhandlingene med regjeringspartiene Høyre og Frp kommer i gang mot slutten av uken.

I regjeringens budsjettopplegg har man lagt opp til å lukke dagens venture-mandat og trekke tilbake 1,25 milliarder kroner i fondskapital fra Investinor.

I stedet åpner regjeringen et nytt, mindre investeringsmandat for at Investinor skal kunne gå inn i fond som opererer i den såkalte tidligfasen.

- Arbeidslivsorganisasjonene, hele venture-bransjen, Investinor selv, internt i regjeringspartiene og i finansmiljøene har reagert skarpt. Forslaget fremstår som ubehjelpelig, sier Lykke.

LES MER OM KRITIKKEN HER.

Han legger til at «når ubegripelig ting foreslås, ligger det som oftest en annen agenda bak».

- Jeg ønsker ikke å spekulere i hva dette kan være. Det viktige nå er at forslaget blir stanset, sier Lykke.

Her skriver Adresseavisen på lederplass at Regjeringen legger opp til å la Investionr rotne på rot

Høyre gir honnør

Lykke mener det er avgjørende viktig at Venstre følger opp når de presenterer sitt alternative budsjett på tirsdag.

Partiets næringspolitiske talsmann har uttalt seg svært negativt om regjeringens kuttplaner for Investinor, men partiet har ennå ikke vist frem sin endelige posisjon.

Høyres kommunalråd og påtroppende gruppeleder i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, berømmer KrF.

- Jeg vil gi honnør til KrF for dette, og håper Venstre slår følge. Dersom begge partiene sier at dette er viktig, vil dette åpne for et bredt forlik i Stortinget om å beholde og styrke mandatet til Investinor, sier Skjøtskift.

- Er det flaut at det nå er KrF og eventuelt Venstre som må til for å redde mandatet til Investinor?

- Det som er foreslått fra regjeringen er feil. Det er dårlig politikk og dårlig butikk. Når vi nå har hatt en grundig høring i Stortinget om at det er viktig beholde Investinor i en sterk rolle, så får vi tro at dette vil gjøre inntrykk, sier Skjøtskift.

Budsjettforhandlingene på borgerlig side må i utgangspunktet være avsluttet i midten av november. Selve finansdebatten finner sted 24. november, men datoen kan komme til å bli skjøvet på.