Siemens investerer 100 millioner i Trondheim

Den tyske industrigiganten Siemens øker satsingen på batterisystemer for skip i Trondheim.

Salgsdirektør Odd Moen og Siemens-avdelingen i Trondheim har fått et globalt ansvar for batterisystemer til skip i det tyske industrikonglomaratet. 

Saken oppdateres.

Siemens skal investere 100 millioner kroner i en batterifabrikk ved industrikonsernets anlegg i Trondheim. Siemens har de siste årene stått sentralt i utviklingen av elektrisk og hybrid drift av ferjer og andre skip. Nå skal posisjonen styrkes og satsingen på batterier økes, skriverDagens Næringsliv.

Sjefen i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen, sier til avisen at konsernledelsen i Siemens er imponert over virksomheten i Trondheim. Satsingen på batteridrevne skip står på skuldrene til kunnskapen Siemens-avdelingen i Trondheim har bygd opp om kraftforsyning for oljeinstallasjoner. Nå dreier oppmerksomheten fra olje og gass til grønn omstilling.

Panengstuen sier til Dagens Næringsliv at Siemens i Trondheim har fått det globale ansvaret i Siemens for elektriske og hybride løsninger for fremdrift av skip. Salgsdirektør Odd Moen i Siemens i Trondheim forventer sterk vekst på dette området i årene som kommer.

Verdens første helelektriske ferje er i drift på Vestlandet. Flere erunder bygging og planlegging. Også andre skip er i ferd med å ta i bruk elektrisk fremdrift, blant annetHurtigruten.

Trondheim har også et annet industrimiljø for batterier til skip,selskapet PBES Norway, som samarbeider med Selfa.

På forsiden nå