Grunnen til at Skatteetaten skal flytte fra dagens lokaler i Kongens gate 87 i Trondheim, er at antallet ansatte skal økes

- Fra første januar 2016 får vi blant annet overført flere oppgaver fra Tollregion Midt-Norge, som krever at flere ansatte flytter inn hos oss. Når det er signalisert at vi blir flere de neste årene blir det trangt i dagens lokaler, sier avdelingsdirektør Grete Ervik i Skatt Midt-Norge.

Det var nettstedet NEnyheter som først skrev om saken.

Sentrumsnært

Det nye bygget må være på mellom 7500 og 10 000 kvadratmeter stort. Det er også et krav at det må ligge i Trondheim sentrum, eller i nærheten av Trondheim sentrum.

- Vi er litt usikre på antallet nye stillinger som kommer, så derfor er ikke arealbehovet spesifisert ytterligere. Men de nye lokalene skal ha en sentrumsnær lokalisering. Dette er blant annet ut ifra at det gir oss muligheter til god offentlig kommunikasjon, og at det skal være tilgjengelig for publikum, sier Ervik.

Et annet krav er at bygget må være tilpasset oppgavene Skatteetaten har opp mot publikum i dag. Blant annet skal en skrankefunksjon videreføres.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Vil flytte sommeren 2017

Foreløpig har ikke Skatteetaten gått inn og sett på konkrete bygninger. Ervik forteller at både eksisterende bygg og bygg som ennå ikke er oppført kan være aktuelle.

- Utlysningen etter nye lokaler ble lagt ut 27. mai. Nå er vi inne i en prekvalifiseringsrunde, hvor vi i etterkant  vil gå videre med aktuelle aktører, sier Ervik.

Skatteetaten ønsker at flyttingen til nye lokaler skal skje sommeren 2017. Skatteetaten har per i dag rundt 240 ansatte i Trondheim. Totalt er det rundt 580 ansatte i Skatt Midt-Norge, som omfatter fylkene Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Følg Adresseavisen på Instagram