Han skal få flere til å besøke Trondheim

Stig Hillestad er Trondheims nye reiselivsdirektør.

Stig Hillestad tar over som reiselivsdirektør i Trondheimsregionen. 

Saken oppdateres.

Stig Hillestad jobber i dag som hotelldirektør på Petter Stordalens konferansehotell på Brattøra i Trondheim.

Her har han vært siden oppstarten i 2011, men nå er han klar for nye utfordringer.

- Jeg gleder meg enormt til å arbeide med hele Trondheimsregionen. Det er utført mye godt arbeid, men vi kan fortsatt bli bedre på det meste, sier Hillestad i en pressemelding.

LES OGSÅ: Frykter ikke ny hotellkjempe

LES OGSÅ: Scandic kjøper Rica

Går til Scandic

Hillestad tar over stillingen etter Line Vikrem-Rosmæl, som går inn som hotelldirektør på byens andre store konferansehotell, Scandic Lerkendal, i august.

Vikrem-Rosmæl har tidligere uttalt til adressa.no at hun mener Scandic Lerkendal ikke har tatt ut sitt fulle potensial som event-hotell, og at hun vil jobbe for å utvikle hotellet i denne retningen når hun tar over.

Hotellet måtte tidligere i år si opp 17 ansatte på grunn av lite aktivitet.

LES OGSÅ: 750 personer vil ha jobbe på dette hotellet

- Må spille på Trondheimsregionens mangfold

Å trekke flere turister til Trondheim blir en viktig oppgave for Hillestad. Etableringen av flere store, nye hoteller de senere årene har skapt en knallhard konkurranse om gjestene i Trondheim, og både belegg og priser har vært presset i byen.

- Det er andre regioner som har det adskillig tøffere enn i Trondheim den siste tiden. Men vi har en stor hotellkapasitet i hele regionen. Det bør imidlertid være en styrke. Det er nå vi skal legge grunnlaget for å lokke nye gjester til regionen fremover. Da må vi spille på mangfoldet i regionen.

- Kan du utdype hva du legger i mangfold i regionen?

- Tar man utgangspunkt i at Trondheim for mange er porten til de store opplevelsene også i regionen, er det viktig for hotellene i byen å spille på nærheten til Røros, til Oppdal, til kysten og ikke minst Stjørdal. Stjørdal er viktig på grunn av flyplassen og de korte avstandene vi nyter godt av som  storby-region. Fyller vi hotellene på Stjørdal vil Trondheim by også nyte godt av dette, og motsatt. Jeg bobler over av lyst og entusiasme for å sette i gang, sier Hillestad.

- Skaper begeistring

Styreleder i Visit Trondheim, Lasse Bardal, mener Hillestad vil skape begeistring som reiselivsdirektør. Det var et enstemmig styre som valgte Hillestad til ny direktør.

- Med Hillestad får Visit Trondheim en visjonær og handlekraftig leder som evner å skape begeistring rundt seg, sier Bardal i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Lerkendal-hotellet ga flere ledige hotellrom i Trondheim

På forsiden nå