Kongsberg Seatex kapret tronen

Kongsberg Seatex ble kåret til årets bedrift, mens musikkentusiaster fra NTNU mottok etablererstipend.

Årets bedrift: Administrerende direktør i Kongsberg Seatex, Gard Ueland, tok imot prisen for Årets bedrift på vegne av selskapet. 

Saken oppdateres.

Administrerende direktør Gard Ueland mottok prisen på vegne av bedriften under Manifestasjon 2015 som ble arrangert tirsdag.

- Vi føler oss veldig beæret over å bli tildelt denne prisen, sa han fra scenen i konferansesalen på Clarion Hotell & Congress Trondheim.

- Denne prisen er en stor inspirasjon både for oss og for mange andre teknologibedrifter i regionen.

LES OGSÅ: Trondheimsgründer skal erobre verden med unikt produkt

Gode økonomiske resultater

Kongsberg Seatex utvikler, produserer og selger maritim elektronikk til verdensmarkedet med base i Trondheim. De har den siste tiden hatt stort fokus på utvikling og produksjon av systemer som bruker bevegelsessensorer.

Juryen, som består av ordfører i Trondheim kommune, fylkesordfører i Sør-Trøndelag fylkeskommune, styreleder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og områdebanksjef i Nordea, begrunner valget blant annet med at bedriften har kunnet vise til svært gode tall de siste årene. I 2014 hadde de en omsetning på kr 696 mill. og et resultat på kr 177 mill. som var omtrent på nivå med året før.

I tillegg til dette legges det vekt på at virksomheten har lyktes med kommersialisering av teknologi i Trondheimsregionen. Dette temaet var også en sentral del av statsminister Erna Solbergs tale til næringslivet i regionen under konferansen.

Penger til barneklinikken

Hvert år doneres pengegaven på 50 000 kroner som kommer med prisen Årets Bedrift til et veldedig formål prisvinneren selv velger. I år som i fjor valgte vinneren å gi de til barneklinikken ved St. Olavs Hospital.

Etablererstipend til musikkentusiaster

Generalkonsul Adolf Øiens Etablererstipend på 500 000 kroner ble også delt ut under næringslivskonferansen.

Den gikk til det NTNU-baserte selskapet Aalberg Audio.

De mottok prisen for sin utvikling av trådløse effektpedaler til gitarer. Juryen beskriver dette som revolusjonerende produkter. Aalberg Audio er per dags dato det eneste selskapet i verden som produserer denne typen pedaler. Nylig ble tre pedaler sluppet på markedet, noe som fattet interessen til blant andre den gigantiske, amerikanske utstyrsdistributøren KMC. Selskapet eies av legendariske Fender Musical Instruments Corporation, en av verdens største produsenter av gitarer.

LES OGSÅ: 12 nye selskaper du må se opp for

- Pengene skal vi bruke til å styrke mannskapet, og selvfølgelig utvikle produksjonen, fortalte daglig leder Aleksander Torstensen etter at prisen var mottatt.

- Vi har et ønske om å også kunne utvikle annet utstyr, men i første omgang blir fokuset på pedalene og markedsføringen av de i utlandet.

Overveldet mottaker

Unni Steinsmo, konsernsjef i Sintef, mottok i år den prestisjefulle Madame Beyer-prisen. Hun la ikke skjul på at hun syntes det var stas å få prisen i sin takketale.

- Det her er bare så artig, sa hun fra scenen.

LES OGSÅ: Steinsmo varsler sin avgang

Hun fortalte lytterne til stående applaus at hun var kjempestolt over å motta prisen, og at hun deler den med alle de 2000 ansatte hun er sjef for.

Glade vinnere: Rune Aalberg Alstad (foran), Mats Bakkebø (f.v.) og Aleksander Torstensen var storfornøyde med å ha mottatt 500.000 kroner i stipend fra Generalkonsul Adolf Øiens Kapitalfond. 

Glade vinnere: Rune Aalberg Alstad (foran), Mats Bakkebø (f.v.) og Aleksander Torstensen var storfornøyde med å ha mottatt 500.000 kroner i stipend fra Generalkonsul Adolf Øiens Kapitalfond. 

Prisbelønte pedaler: Aaberg Audio mottok Generalkonsul Adolf Øiens Etableringstipend for å ha utviklet disse pedalene. 

Prisbelønte pedaler: Aaberg Audio mottok Generalkonsul Adolf Øiens Etableringstipend for å ha utviklet disse pedalene. 

På forsiden nå