Sol og blå himmel var synet som møtte trondhjemmerne søndag morgen. Utover dagen er det forventet at temperaturen stiger opp mot 10 grader.

- Det blir relativt høye temperaturer i dag, og mandag blir det ikke store endringer. Det blir fremdeles perioder med sol, men man må også regne med skyer innimellom, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 16 800  andre - følg VærAdressa på Facebook

Nedbør i indre strøk

I indre strøk i Sør-Trøndelag, mot grensen til Oppland og Hedmark, kan det komme litt regn eller sludd sent søndag kveld og natt til mandag.

- Men ellers blir morgendagen ganske lik i store deler av fylket, sier meteorologen.

- Man må nyte det mens man har muligheten, legger han til.

Gradvis kaldere

De kommende nettene vil temperaturen falle ned mot 4 til 5 grader.

- Mot slutten av uka blir nattetemperaturen ned mot 2 til 3 grader, kanskje lavere lokalt enkelte steder, sier Granerød.

På tirsdag vil det bli litt mer skyer, men lite eller ingen nedbør.

- Nærmere onsdag og torsdag er sjansen større for noe nedbør og tyngre skydekke. Det ser ut som det går sakte, men sikkert mot lavere temperaturer mot slutten av uka, men det blir ikke snø i lavlandet, sier Granerød.

- Opp og ned

Normaltemperaturen for april er 3 grader. Det er et gjennomsnitt for hele måneden, hele døgnet, gjennom 30 år.

- Det er typisk i april at temperaturen går opp og ned. Det er ikke uvanlig med 9 til 10 grader i april, sier Granerød.

Månedens varmeste dag i 2015 var 11. april, opplyser meteorologen. Da ble det målt 13,1 grader i Trøndelag. Gjennomsnittet for måneden i fjor var 4,3 grader.