Folkeavstemning i Klæbu:

Nå er forhåndsstemmene talt opp

70 prosent av forhåndsstemmene er for kommunesammenslåing mellom Trondheim og Klæbu.

Hemmelig valg: 16-åringene Siri Gunnes Skaufel (t.v.) og Malin Abelsen Wigdahl har stemt fordi de vil påvirke. - Det er vi som er framtida, sier de.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

442 av de cirka 4500 innbyggerne med stemmerett har forhåndsstemt. Der er det altså et stort flertall for at Klæbu skal bli en del av Trondheim.

Klokka 21 mandag kveld stengte de tre valglokalene i Klæbu. Mens alle stemmene blir talt opp, kan valgstyret offentliggjøre forhåndstemmene.

Her er argumentene for og mot kommunesammenslåing (pluss)

Usikkert om forhåndsstemmene er representantive.

70,14 prosent av forhåndsstemmene er for kommunesammenslåing. 28,51 er mot og 1,36 prosent av forhåndsstemmene er blanke.

Det er svært usikkert om forhåndsstemmene er representative for resten av stemmene.

LES OGSÅ: - Vi stemmer fordi vi er framtida

Før stemmene er talt opp, er det også uklart hvor mange som har stemt. Det er håp om stor valgdeltakelse. De fleste innbyggerne i Klæbu fikk tekstmelding fra kommunen på telefonen sin mandag morgen med teksten: «I dag gjennomføres det folkeavstemning i Klæbu om sammenslåing med Trondheim. Alle med stemmerett oppfordres til å bruke stemmeretten sin. Fra Klæbu kommune».

Kommunal- og moderniseringsdepartementet slår i en pressemelding fast at denne formen for varsling øker valgdeltakelsen etter forsøk ved kommune- og fylkestingvalget i fjor.

Valgstyret i Klæbu har talt opp forhåndstemmene. Til venstre i grønn t-skjorte: Paal Christian Bjønnes, Venstre, Alf Steinar Tømmervold, Ap og ordfører Kirsti Tømmervold (t.h.) 
    
      (Foto: Aagot Opheim)

Valgstyret i Klæbu har talt opp forhåndstemmene. Til venstre i grønn t-skjorte: Paal Christian Bjønnes, Venstre, Alf Steinar Tømmervold, Ap og ordfører Kirsti Tømmervold (t.h.)  Foto: Aagot Opheim

Tekstmelding fra kommunen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Tekstmelding fra kommunen.  Foto: Morten Antonsen

På forsiden nå