- Mandag kveld skulle jeg opp til beitet for å se etter de tre hestene som gikk der, men da var de bare to, forteller John Eidsmo fra Melhus dagen etter at han har levert anmeldelse av tyveriet til Melhus lensmannskontor.

Mistenker tobeinte tyver

Den brune, kraftige ardennervallaken beitet i området Kvernberget mellom Melhus og Buvika. Eidsmo er ikke i tvil om at det er tobeinte skurker som står bak forsvinningen til hesten han bruker som arbeidshest på gården, og i oppdrag som bryllupskjøring.

- Det begynner å bli tydelig nå at det er mennesker som står bak dette, sier han.

- For det første er det ingen tråder i gjerder eller noe annet som er ødelagt. I tillegg til dette er det ingen spor som tyder på at han har gått ut av garden på egenhånd. Mest sannsynlig har de gått et stykke med han før de har tatt han opp på en henger eller noe lignende.

Redd hesten er i Sverige

Nå er han redd for at 14-åringen har havnet utenlands.

- Jeg er veldig redd for at den har havnet i Sverige, sier Eidsmo.

- Den typen hester er mer ettertraktet der enn i Norge, så sannsynligheten er stor. På den andre siden er det en gammel hest, så om planen er å selge den vil de ikke få mye penger for den. I tillegg har de ikke pass eller papirer på den, noe folk er nøye med i disse dager.

Fikk du med deg denne kjøreglade reven?

Enorm respons

Hesteeieren la tirsdag ut en melding på Facebook der han etterlyste hesten og oppfordret folk til å ta kontakt om de hadde tips om hva som kan ha skjedd. Responsen har vært enorm.

- Det har virkelig engasjert folk, sier Eidsmo.

- Innlegget er delt over 1300 ganger, og mange kommenterer at de synes det som har skjedd er trist. Jeg synes det er veldig bra at folk deler, og jeg ser det blir delt både i Norge og i Sverige. Det er også mange folk med tilknytning til hest som deler, og det synes jeg er bra.

Foreløpig har ikke Eidsmo sett spor av Mattis, men det har kommet tips som er verdt å sjekke ut.

- Jeg har fått noen tips om folk som har både sett og hørt ting, så det vil jeg komme til å sjekke ut. Det er begrenset hvor mye ressurser politiet setter inn i en slik sak, men nå har de i alle fall fått en ordentlig anmeldelse, så får vi se hva som skjer videre.

Eidsmo håper at folk som har tips i saken tar kontakt med han så han kan få tilbake hesten sin.

Liker du dyr? Les flere dyrehistorier her:

Tok 5-kilos rugg med lakris

Brannvesenet reddet opp utmattet hest fra bekk

Vi sporet katten Plumbo i to uker med en helt genial dings

Her får katten Mix nærkontakt med rødreven på Eberg

Britt Arnhild blogger for familien «Frø-Nøtt»

Kattugle reddet fra pipe-døden

Islandshesten Kolsax satt bom fast i jernbanelinja i Orkdal

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.