Person med «horror-maske» skremte jente i Bjugn

Skal ha kjørt forbi med «horror-maske» foran ansiktet.

Saken oppdateres.

Politiet fikk melding om hendelsen ved tjuetiden torsdag kveld. Episoden skal ha skjedd i Botngård i Bjugn da jenta var på vei hjem fra trening.

LES OGSÅ: - Forklar barna hva «killer clown» er

- Melder, som er jentas mor, fortalte at en person med skremmende maske hadde kjørt forbi datteren og skremt henne, sier operasjonsleder Kamilla Engen ved politiets operasjonssentral i Sør-Trøndelag.

Dette er den andre episoden på to kvelder der en maskert person skremmer barn i Bjugn. Onsdag kveld fikk politiet melding om at en såkalt «killer clown» hadde vært på ferde. En patrulje rykket ut, men fant ingen i området.

Dette er en av flere slike episoder som politiet har fått melding om den siste tiden.

LES OGSÅ: «Killer clowns» sprer skrekk blant barn i Trondheim

- I den siste episoden fra Bjugn er det ikke spesifisert at det er en klovnemaske, det er snakk om en slags «horror-maske», sier Engen.

LES OGSÅ: Politiet rykket ut etter melding om klovner med økser og slegger

Politiet har ikke hatt kapasitet til å gjennomsøke det aktuelle området i Botngård for å forsøke å finne den maskerte personene torsdag kveld.

LES OGSÅ: - Mange elever er veldig redde

Killer Clowns
  • Fenomenet med folk som kler seg ut; skremmer, jager, truer eller angriper andre, omtales ofte som «Killer clowns» eller «scary clowns».
  • Skal angivelig ha sin bakgrunn i Stephen Kings skrekkroman «It», fra 1986. Filmen basert på boken kommer på kino til neste år.
  • De første episodene med folk som kledde seg ut som klovner og angrep, truet eller skremte folk, stammer fra USA. Siden har det spredt seg til hele verden.
  • I Midt-Norge har politiet de siste dagene fått flere meldinger om klovner som skremmer barn i Trondheim, i Bjugn og i Eidsvågen i Nesset kommune.
  • Det er også rapportert om klovner med kjøttøks, balltre, kniv eller andre våpen, som har jaget eller skremt folk blant annet i Bodø, i Sørumsand, på Ringsaker, på Hamar, i Oslo og i Fredrikstad.
På forsiden nå