Her kan du leie rimelig hytte i vinterferien

Men nå må du være kjapp. - Jo nærmere vi kommer vinterferien, jo mer krymper valgmulighetene, sier friluftskoordinator Eva Kristin Grøndal i Statskog.
 
Klikk på de blå punktene for mer informasjon. Du kan også zoome inn på kartet. (Kilde: www.statskog.no)

Saken oppdateres.

Statskog har ledige hytter i vinterferien i hele landet. Adresseavisen har laget en oversikt over mulighetene du har til å leie av Statskog (grafikken øverst i saken).

- Mange av hyttene våre ligger i helt fantastiske naturområder som folk bør unne seg å oppleve. Det er som å bo i en nasjonalromantisk reklamefilm, sier friluftskoordinator Eva Kristin Grøndal i Statskog.

77 i Norge

Det handler om 77 hytter på fellesskapets grunn til korttidsutleie. Alle kan bestille dem, og en rekke av dem får du leid til under 600 kroner.

- Fortsatt har vi en god del å velge mellom. Men jo nærmere vi kommer vinterferien, jo mer krymper valgmulighetene, sier Grøndal.

Les også: Her koster hytta 660 000 kroner mer enn landet for øvrig

De fleste av Statskogs hytter har enkel standard med solstrøm, gass og utedo. Svært mange setter pris på avbrekket slike hytter gir. Samtidig har Statskog også enkelte nye og nyoppussede hytter med høy standard.

Snittleie: 600 kroner døgnet

Statskog har samlet sine hytter på denne siden, med bilder av hyttene innvendig og naturen utenfor: http://www.statskog.no/Hytter/Sider/default.aspx

- Gjennomsnittlig døgnleie på Statskogs hytter er kun 600 kroner. At prisen er så lav er ukjent for veldig mange, sier Grøndal.

Noen hytter er krevende å komme seg til. Derfor er det godt beskrevet for hver hytte hvor langt det er til nærmeste vei. Det står også om du må ha med sovepose og om det er strøm og innlagt vann. ’’Utedo’’ går igjen i de fleste hyttebeskrivelsene.

Les også: Vinterferie i Trøndelag med mye gråvær og nedbør

Giganthytte i Melhus

Noen hytter er likevel helt i andre enden av komfortskalaen.

Plass til 20 personer. Hytta ved Ellingsvatnet i Melhus.  Foto: Statskog

Ved Ellingsvatnet i Melhus i Sør-Trøndelag eier Statskog en nyoppusset skogstue med to etasjer, med nytt kjøkken og dusj. Døgnleien er rundt 2000 kroner, men så er det da også plass til 20 personer.

En halv million drar på hytta

En av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år, viser en undersøkelse gjort av Virke av Opinion/Norstat. Av disse reiser 41 prosent til utlandet, mens 38 prosent velger å tilbringe ferien på hytta i Norge. Det vil si omlag at omlag en halv million mennesker reiser til hytta si i Norge og noen flere drar utenlands.

 – Samvær med familie og venner er formålet med ferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland i Virke til NTB.

Les også: Etter nyttår blir det telt på fjellet og selvfanget fisk og hare til middag

Totalt er det 25 prosent av oss som skal ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant vestlendingene og nordlendingene. 59 prosent av nordlendingene sier de vil dra på vinterferie til utlandet i år. I resten av landet ligger tallene på mellom 30 og 40 prosent. 

- Vinterfjellet lokker

- Vi ser at det er de av oss med den lengste og kaldeste vinteren her hjemme som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier McSeveny-Åril, og peker på Kanariøyene som det mest populære feriemålet i utlandet.  

Vinterfjellet lokker fortsatt mange i denne ferien, og stadig flere nordmenn disponerer egen hytte.  Foto: Øyvind Lein

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interessert scorer også høyt på formål med denne ferien.

Les også: Stadig flere kjøper hytte på fjellet

- Vinterfjellet lokker likevel fortsatt mange i denne ferien, og stadig flere nordmenn disponerer egen hytte. 38 prosent av de som tar vinterferie bor på privat hytte i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.  

Les også: Syv fine fjellturer på ski


På forsiden nå