Redningsskøyte berget mann fra grunnstøtt båt

Båt gikk på grunn på sørsiden av Hitra natt til søndag.

Den 26 fot store båten i fjæra ved Ramsøysundet på Hitra.  Foto: Torgeir Are Nilsen/RS Idar Ulstein

Saken oppdateres.

- Du gjør hva du kan for å komme deg ut til stedet kjapt når du får en slik mayday-melding, sier kaptein på RS Idar Ulstein, Torgeir Are Nilsen.

En mann som var om bord i båten var uskadd. Han ble berget av mannskapet på redningsskøyta Idar Ulstein og fraktet om bord i Kystvaktens lettbåt.

Mannen, som er hjemmehørende ved Kristiansund, ble med Kystvaktens båt dit.

Mannen fraktes ombord i Kystvaktens lettbåt.  Foto: Torgeir Are Nilsen/RS Idar Ulstein

 

Fikk feil posisjon

- Like etter midnatt fikk vi meldingen om at en 26 fots var gått på grunn, forteller Nilsen.

Dårlig vær med stiv og sterk kuling med storm i kastene, og kraftige bølger, gjorde at det tok litt tid å gå fra Fillan til Ramsøysundet der havaristen lå på land i en liten bukt.

LES OGSÅ: Skulle til Hitra, havnet på Frosta

Underveis ble det også klart at den opprinnelige posisjonen redningsskøyta hadde fått oppgitt, var feil, forteller kaptein Nilsen.

- En levendefisk-båt var også bedt om bistand. Da denne kom til oppgitt posisjon ble det klart at det var feil. Vi snakket med mannen om bord i båten og da fikk han frem riktig posisjon, forteller Nilsen.

Styrmannen fra redningsskøyta er fremme ved den havarerte båten for å berge båteieren.  Foto: Torgeir Are Nilsen/RS Idar Ulstein

 

Lå på tørt land

Redningsskøyta kom til stedet like før klokken tre, noen minutter før Kystvakten kom frem. Da var den 26 fot store båten drevet opp i fjæra. Tidevannet var på vei ut og båten lå i tangen på tørt land da de kom frem. Båteieren var fortsatt om bord. Han var uskadd og tørr.

LES OGSÅ: I snøstormen på Kretas høyeste fjell holdt Arne Christian på å fryse ihjel. Nå takker han sine redningsmenn

- Det var dårlig vær, med kraftig vind og regn, men vi satte ut vannskuteren og styrmannen vår plukket opp mannen og fraktet ham ut til Kystvaktens båt, forteller Nilsen.

Båten sank

Det ble bestemt at båten måtte berges i dagslys. Siden det var fjære sjø var det heller ikke mulig å gjøre noe samtidig med at mannen ble berget.

LES OGSÅ: Fosen gikk på grunn

- Redningsskøyta var uansett for stor til å gå inn og dra den av land. Kystvakten skulle prøve i dag. Vi fikk akkurat høre fra dem at båten var sunket da de kom tilbake. Det er trolig slått hull i bunnen når den er blitt liggende og slå mot land, sier Nilsen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

 
        
            (Foto: RS Idar Ulstein)

  Foto: RS Idar Ulstein

På forsiden nå